50 jarig jubileum TWC de Vélo

Jubileum programma 2024

 

Kwaremont Toertocht zondag 7 april 2024

Na een succesvolle eerste editie van de Kwaremont Toertocht in 2023 was er dit jaar wederom een Kwaremont Toertocht. Een uniek samenwerking tussen TWC de Vélo en Kwaremont Koerse Kaffee “De Heere van Meijel”. De renners werden verrast door twee geweldige routes, prachtige aankleding en een gezellige ambiance. Deze eerste zondag van april kon er tussen 8.00 en 9.00 uur gestart worden vanaf de Heere. Er zijn twee routers beschikbaar, een korte versie van 76 km en een lange versie van 118 km. De 76 km versie voert langs de boorden van de Maas nabij Baarlo en slingert veelal door het mooie buitengebied van Neer, Baarlo en Maasbree en later van Kronenberg en Helenaveen. De 118 km route gaat in noordoostelijke richting en met name gedeeltes nabij de Maas in Wanssum zijn geweldig aantrekkelijk. Na de pauze is het gedeelte rondom Maasbree extra aantrekkelijk. Zonder ver van huis te zijn worden relatief veel km’ s in een hele mooie streek gereden.   Voor beide afstanden is onderweg een mooie pauzeplaats voorzien, de Vermaekerij in Maasbree.  Daar stonden de nodige versnaperingen klaar om weer op krachten te komen voor het slot van de Kwaremont Tocht. Een toertocht waar onze mooie sport samen komt met ontspanning en gezelligheid.  Bij terugkomst kon van een heerlijk kop soep worden genoten, uiteraard ook van een lekkere Kwaremont of een ander drankje. Op de schermen is Parijs-Roubaix te zien en hoe de profs over de verschillende kasseienstroken knallen. 

Beide routes waren van uitmuntende kwaliteit en lieten veel moois van Noord Limburg zien, de routeplanner Ronald had zijn beste beentje voor gezet. Dat was ook de feedback die vele gasten gaven na afloop. Om het voorjaarsgevoel wat kracht bij te zetten, zaten er een paar klinkergedeeltes in, een knipoog naar de kasseien van Noord Frankrijk die dag.

Wielerclinic jeugd 6 en 7 juni 2024

In het jubileumprogramma is er uiteraard ook aandacht voor de jeugd. Samen met basisschool Den Doelhof worden er op donderdag 6 juni en vrijdag 7 juni wielerclinics verzorgd tijdens de reguliere gymlessen. Beide dagen worden afgesloten met een dikkebandenrace rondom het schoolplein. Door middel van diverse attributen en aankleding, zoals oa een start/finishboog, willen we de kinderen het ware wielergevoel laten beleven. 

Verdere communicatie verloopt in samenspraak met de basisschool.

 

60 Mijl van Méél  6 oktober 2024

In het jubileumprogramma mag uiteraard de Graveltocht niet ontbreken. Dit jaar voor de 3de keer met nieuwe routes. Genieten om dan met je gravelbike of MTB over een van de vele prachtige gravelwegen in de regio te rijden.

Wielerfestijn 25 en 26 oktober 2024

Oude tijden herleven! Wie wordt de winner van het TWC de Vélo Wielerfestijn 2024? In teams van drie (twee fietsers en één coach) wordt er tegen elkaar gestreden. In verschillende spelvormen wordt er gefietst tegen de klok. Een avond voor de hele gemeenschap, waarbij sport, spel, verbinding en amusement centraal staan.

Wielerbaan:               De Heere van Meijel

Verslaggever:                         …

Muzikale omlijsting:   DJ Le Sjief

Meer info over teaminschrijving volgt later.

Nightbike en ATB-tocht TWC de Vélo 14 en 15 december 2024

Het is ’s avonds vroeg donker. Een teken dat de Nightbike tocht van TWC de Vélo nadert. Dit jaar is zaterdagavond  14 december de datum om vrij te houden. Klik je lamp op de MTB, gravelbike of helm en beleef deze avontuurlijke tocht van 35 km met verrassende elementen. Liever overdag op pad? Dan is de ATB tourtocht op zondag 15 december wat voor jou. Een tocht van 35 km of 55 km door de natuur van Meijel en omgeving.