50 jarig jubileum TWC de Vélo

Jubileum programma 2024

 

Kwaremont Toertocht zondag 7 april 2024

Na een succesvolle eerste editie van de Kwaremont Toertocht in 2023 was er dit jaar wederom een Kwaremont Toertocht. Een uniek samenwerking tussen TWC de Vélo en Kwaremont Koerse Kaffee “De Heere van Meijel”. De renners werden verrast door twee geweldige routes, prachtige aankleding en een gezellige ambiance. Deze eerste zondag van april kon er tussen 8.00 en 9.00 uur gestart worden vanaf de Heere. Er zijn twee routers beschikbaar, een korte versie van 76 km en een lange versie van 118 km. De 76 km versie voert langs de boorden van de Maas nabij Baarlo en slingert veelal door het mooie buitengebied van Neer, Baarlo en Maasbree en later van Kronenberg en Helenaveen. De 118 km route gaat in noordoostelijke richting en met name gedeeltes nabij de Maas in Wanssum zijn geweldig aantrekkelijk. Na de pauze is het gedeelte rondom Maasbree extra aantrekkelijk. Zonder ver van huis te zijn worden relatief veel km’ s in een hele mooie streek gereden.   Voor beide afstanden is onderweg een mooie pauzeplaats voorzien, de Vermaekerij in Maasbree.  Daar stonden de nodige versnaperingen klaar om weer op krachten te komen voor het slot van de Kwaremont Tocht. Een toertocht waar onze mooie sport samen komt met ontspanning en gezelligheid.  Bij terugkomst kon van een heerlijk kop soep worden genoten, uiteraard ook van een lekkere Kwaremont of een ander drankje. Op de schermen is Parijs-Roubaix te zien en hoe de profs over de verschillende kasseienstroken knallen. 

Beide routes waren van uitmuntende kwaliteit en lieten veel moois van Noord Limburg zien, de routeplanner Ronald had zijn beste beentje voor gezet. Dat was ook de feedback die vele gasten gaven na afloop. Om het voorjaarsgevoel wat kracht bij te zetten, zaten er een paar klinkergedeeltes in, een knipoog naar de kasseien van Noord Frankrijk die dag.

Wielerclinic jeugd 6 en 7 juni 2024

In het jubileumprogramma van TWC de Vélo was er uiteraard ook aandacht voor de jeugd. Samen met basisschool Den Doelhof en Stichting Kinderopvang Meijel hebben we op donderdag 6 juni en vrijdag 7 juni wielerclinics verzorgd tijdens de reguliere gymlessen. Daarbij kwamen alle groepen 3 tot en met 8 voorbij. Op een groot grasveld achter de school werd een mooi parcours met verschillende oefeningen ingericht. De leerlingen kregen daarbij oefeningen om de fiets beter te beheersen. Een slalomparcours, het concentreren op sturen en daarbij ook je bovenlichaam gebruiken. Ook konden ze ervaren hoe het is om dicht bij elkaar in een klein vierkant rondjes te maken. Elke groep kreeg instructies en oefeningen op eigen niveau en kunnen. Ondertussen hebben er ook een aantal leerlingen fietsles gekregen omdat het fietsen in de basis al een hele uitdaging voor ze was. Ook fietsen moet je leren met vallen en opstaan. Iedereen was daarom ook voorzien van een valhelm. De kinderen hadden in ieder geval veel plezier tijdens deze clinics.

Op vrijdagmiddag hebben we de 2 dagen afgesloten met een Dikke Banden Race. Ook hierbij waren de leerlingen van de groepen 3 tot en met 8 vertegenwoordigd. Deze laatste activiteit vond na schooltijd plaats en het viel op dat de animo bij de jongste kinderen groter was dan bij de ouderen. Rondom school was een afwisselend parcours uitgezet, daarbij gebruik makend van de verschillende speelplaatsen op school. Vanuit een heuse startboog werden de kinderen in groepen gestart. Afhankelijk van welke groep men zat mocht men het parcours een aantal keer afleggen. Groep 8 dus 8 keer en voor groep 3 was de uitdaging om het parcours 3 keer af te leggen. Voor elke groep was er een medaille voor diegene die het snelste het aantal rondjes kon afleggen. Daarnaast was er voor elke deelnemer een leuke goodybag als herinnering. Bij deze laatste activiteit was op diverse plekken publiek aanwezig om de jonge coureurs aan te mogen. Ouders, broertjes en zusjes, de jongste kinderen van de opvang maar bijvoorbeeld ook een aantal bewoners van verzorgingstehuis St Jozef. Foto’s van de activiteiten staan in het fotoalbum: https://twcdevelo.nl/fotoalbum/nggallery/album/clinics-basisschool-den-doelhof-juni-2024

We kunnen terug kijken op een paar mooie dagen met enthousiaste deelnemers. Dank aan de sponsoren Bikeshop Stephan Kluytmans voor het beschikbaar stellen voor de fietsen en helmen voor de clinics. Bakker Racing voor het beschikbaar stellen van de goodybags met inhoud. Uiteraard een bedankje voor het personeel van Den Doelhof die ons daar waar nodig hebben geholpen om alles in goede banen te leiden. En last but not least uiteraard ook de vele vrijwilligers van TWC de Vélo die voor en achter de schermen deze activiteit mogelijk hebben gemaakt.

Camping Gooden 2.0 bij het Zorgcentrum St. Jozef

Van 2-4 juli was bij Zorgcentrum St. Jozef een camping ingericht met caravans, campers en tenten om bewoners een vakantiegevoel te geven. TWC de Vélo heeft met een aantal vrijwilligers op 3 ochtenden met duofietsen met bewoners in de omgeving gefietst. Fietsen hoort immers bij de camping en vakantie.

 

 

 

 

 

60 Mijl van Méél  6 oktober 2024

In het jubileumprogramma mag uiteraard de Graveltocht niet ontbreken. Dit jaar voor de 3de keer met nieuwe routes. Genieten om dan met je gravelbike of MTB over een van de vele prachtige gravelwegen in de regio te rijden.

Wielerfestijn 25 en 26 oktober 2024

Oude tijden herleven! Wie wordt de winner van het TWC de Vélo Wielerfestijn 2024? In teams van drie (twee fietsers en één coach) wordt er tegen elkaar gestreden. In verschillende spelvormen wordt er gefietst tegen de klok. Een avond voor de hele gemeenschap, waarbij sport, spel, verbinding en amusement centraal staan.

Wielerbaan:               De Heere van Meijel

Verslaggever:                         …

Muzikale omlijsting:   DJ Le Sjief

Meer info over teaminschrijving volgt later.

Nightbike en ATB-tocht TWC de Vélo 14 en 15 december 2024

Het is ’s avonds vroeg donker. Een teken dat de Nightbike tocht van TWC de Vélo nadert. Dit jaar is zaterdagavond  14 december de datum om vrij te houden. Klik je lamp op de MTB, gravelbike of helm en beleef deze avontuurlijke tocht van 35 km met verrassende elementen. Liever overdag op pad? Dan is de ATB tourtocht op zondag 15 december wat voor jou. Een tocht van 35 km of 55 km door de natuur van Meijel en omgeving.