Dinsdag 31 december, oudejaarsdag: Oliebollentocht.

Eigenlijk is de enige echte Oliebollentocht die van Someren. Daarom stond dan ook een negental klaar om vanaf 8.00 uur richting Someren te rijden voor de jaar afsluitende toertocht van 45 km. Inclusief heen en terug betekent dat toch tegen de 90 km. Geen kleinigheid en tevreden renners na afloop.
Het merendeel echter vertrok op het geagendeerde tijdstip van 9.30 en het was druk. De omstandigheden waren dan ook prima. Wel iets vochtig, maar er was geen regen en weinig wind. Vier groepen werden het, een damesgroep en drie herengroepen. De snellere mannen reden Neerkant Liessel en Meijel. Zo ook ongeveer een heren B groep van dertien gegadigden. Een groep van acht koos voor de versie redelijk gelijk aan de tocht Méél by Day, Grashoek, Neerkant en Meijel dus.
De traditionele oliebollen van de Sjutterrij lonkten en tegen de klok van twaalven was het merendeel present in de kantine van de brandweerkazerne. Chris speelde zijn rol als gastheer voortreffelijk en voorzag elk van koffie, thee, oliebollen, glühwein of een pilsje. Er werd gezellig nagekaart en teruggekeken op een voortreffelijk fietsjaar. Ook werd er alweer vooruitgekeken naar wat 2020 ons op fietsgebied gaat brengen.
Mooie afsluiting, Chris erg bedankt voor de gastvrijheid!

Allen een gezond en veilig fietsjaar toegewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *