Donderdag 26 december / Tweede Kerstdag: Leudal / Vlierden.

Tweede Kerstdag staat traditiegetrouw de toertocht in Haelen, de Leudaltoertocht op het programma. Een tiental gegadigden vertrok dan ook om 8.00 uur naar Haelen om deze 45 km lange toertocht te rijden. En ze waren beslist niet alleen. In totaal ruim 900 inschrijvers werden er geteld deze mooie morgen. Het is dan ook een zeer fraaie tocht, gekenmerkt door veel afwisseling, leuke hoogteverschillen en prima georganiseerd. Het gebied leent zich bij uitstek voor een mooie tocht. Bovendien is het een aantrekkelijke dag om te fietsen als het weer meewerkt. De kerstdis moet verbrand worden en het merendeel van de fietsers wil het binnen zitten verbreken middels een lekkere winterse toertocht. Dus, ondanks links en rechts wat modderige gedeeltes een tevreden pelotonnetje na afloop.
Verder stonden er om 9.30 uur zestien heren aan het vertrek die de voorkeur gaven aan de wat meer tegen weersinvloeden beschermde tracks in eigen omgeving. Ook wat voor te zeggen. De groep werd in tweeën verdeeld. Een groep koos voor Neerkant en Liessel en daar was het prima koersen. De andere groep van acht besloot behalve de parcoursen ook die van Vlierden erbij te nemen en zodoende hun totaal op ruim 67 km bracht. Neerkant was zondermeer perfect, ook Liessel was op een enkele plas na prima begaanbaar. Het verbindingsstuk naar Vlierden kent een gedeelte waar het wat natter is, maar er is voldoende ruimte om de plassen te ontwijken. Verreweg het grootste deel van Vlierden is prima. Enkele gekende stukken zijn wat modderig, maar dat mag geen naam hebben. Even wat gas terugnemen om een enkeling, die het wat lastig heeft na de zware kerstdis, wat te laten herstellen. De terugweg over de verharde weg wordt bescheiden gestart, maar gaandeweg gaat het tempo weer omhoog. Zonder noemenswaardige problemen wordt na twaalven de Heere bereikt, eigenlijk tegen beter weten in. Die zou immers gesloten zijn, maar je weet maar nooit…..
En inderdaad, volop fietsen voor de deur en er brandt licht. Henk was bezig met opruimen, was eigenlijk gesloten, maar dacht: die paar wielrenners kan ik wel aan. Even later ruim dertig dorstige fietsers die hij in zijn eentje moest bedienen. Die konden zijn hulpvaardigheid wel waarderen en sloten aldus nog een hele mooie morgen gezellig af. Henk bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *