Heren A MTB – Stofhappen in Liessel en Vlierden

Een frisse zonnige zondagochtend met 8 renners aan de start op de MTB. Voor vertrek werd de zaterdagavond nog even geëvalueerd omdat er 4 heren naar de Nightbike in Overloon zijn geweest. Een mooie tocht van ca. 35 km over voornamelijk singletracks. Het parcours was behoorlijk pittig met wat hoogteverschil en onzichtbare boomwortels. Dit ging gepaard met enkele buitelingen en schuivers, maar gelukkig geen fysieke malheur. Een aantal jaloerse blikken van de thuisblijvers toen het gerucht ging dat Puck Moonen ook aanwezig was op de Nightbike tocht… Enfin, hoogtijd om te vertrekken!
 
Via een stukje Neerkant rijden we naar Liessel, waar we halverwege naar het parcours in Vlierden rijden. Ook hier steeds losser wordende ondergrond. Opletten geblazen maar ook goed om de stuurmanskunst te trainen. Het tempo ligt vrij hoog en al snel wordt de groep uit elkaar getrokken. Ook omdat we regelmatig stuiten op MTB-ers van de toertocht in Helmond. Enkele stukken zijn zo los dat we zelfs van de fiets af moeten. Het kost ook behoorlijk wat kracht om door het mulle zand te trappen. Eenmaal rond weer groeperen en terug naar het resterende deel in Liessel. Ook hier weer stofhappen, mede door een naastgelegen autocross. 
 
Op de terugweg laten we Neerkant links liggen, want het is al behoorlijk laat. Eenmaal terug bij de Heere heeft het stof zijn sporen nagelaten. De voorsten zijn nog schoon maar de achtersten zijn voorzien van zwarte lippenstift en een zwart ringbaartje… Een enkeling heeft zelfs zwarte mascara opgelopen! En ook wordt er al geoefend voor zwarte Piet. We hebben wel weer een mooie tocht gereden van 65 km. 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *