Jeugdactiviteit: clinics en Dikke Banden Race

In het jubileumprogramma van TWC de Vélo was er uiteraard ook aandacht voor de jeugd. Samen met basisschool Den Doelhof en Stichting Kinderopvang Meijel hebben we op donderdag 6 juni en vrijdag 7 juni wielerclinics verzorgd tijdens de reguliere gymlessen. Daarbij kwamen alle groepen 3 tot en met 8 voorbij. Op een groot grasveld achter de school werd een mooi parcours met verschillende oefeningen ingericht. De leerlingen kregen daarbij oefeningen om de fiets beter te beheersen. Een slalomparcours, het concentreren op sturen en daarbij ook je bovenlichaam gebruiken. Ook konden ze ervaren hoe het is om dicht bij elkaar in een klein vierkant rondjes te maken. Elke groep kreeg instructies en oefeningen op eigen niveau en kunnen. Ondertussen hebben er ook een aantal leerlingen fietsles gekregen omdat het fietsen in de basis al een hele uitdaging voor ze was. Ook fietsen moet je leren met vallen en opstaan. Iedereen was daarom ook voorzien van een valhelm. De kinderen hadden in ieder geval veel plezier tijdens deze clinics.

Op vrijdagmiddag hebben we de 2 dagen afgesloten met een Dikke Banden Race. Ook hierbij waren de leerlingen van de groepen 3 tot en met 8 vertegenwoordigd. Deze laatste activiteit vond na schooltijd plaats en het viel op dat de animo bij de jongste kinderen groter was dan bij de ouderen. Rondom school was een afwisselend parcours uitgezet, daarbij gebruik makend van de verschillende speelplaatsen op school. Vanuit een heuse startboog werden de kinderen in groepen gestart. Afhankelijk van welke groep men zat mocht men het parcours een aantal keer afleggen. Groep 8 dus 8 keer en voor groep 3 was de uitdaging om het parcours 3 keer af te leggen. Voor elke groep was er een medaille voor diegene die het snelste het aantal rondjes kon afleggen. Daarnaast was er voor elke deelnemer een leuke goodybag als herinnering. Bij deze laatste activiteit was op diverse plekken publiek aanwezig om de jonge coureurs aan te mogen. Ouders, broertjes en zusjes, de jongste kinderen van de opvang maar bijvoorbeeld ook een aantal bewoners van verzorgingstehuis St Jozef. Foto’s van de activiteiten staan in het fotoalbum: https://twcdevelo.nl/fotoalbum/nggallery/album/clinics-basisschool-den-doelhof-juni-2024

We kunnen terug kijken op een paar mooie dagen met enthousiaste deelnemers. Dank aan de sponsoren Bikeshop Stephan Kluytmans voor het beschikbaar stellen voor de fietsen en helmen voor de clinics. Bakker Racing voor het beschikbaar stellen van de goodybags met inhoud. Uiteraard een bedankje voor het personeel van Den Doelhof die ons daar waar nodig hebben geholpen om alles in goede banen te leiden. En last but not least uiteraard ook de vele vrijwilligers van TWC de Vélo die voor en achter de schermen deze activiteit mogelijk hebben gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *