Maandag 22 april, tweede paasdag: Vélo-tour Midden Limburg.

Prachtig fietsweer, zonnig, droog, zomerse omstandigheden op tweede paasdag en die dag is de laatste jaren de dag van de Vélo-tour. De versie van dit jaar was die van Midden Limburg, met voor de lange afstand ( 113 km)  pauzeplaats de Scheiven Dörpel in Aldeneik en voor de korte afstand (70 km ) café aan de Kirk in Horn. Dit jaar dus volop zomertenues in tegenstelling tot eerdere jaren, want meestal is het fris. Een vrij aardige deelname van rond de 250 liefhebbers, dit inclusief de Vélo-leden.
In een aantal groepen wordt vanaf 9.00 uur bij de Siem vertrokken. De wind zou gedurende dag aanwakkeren en bleef een beetje wisselen van richting, van oost tot zuidoost. Dat betekent veelvuldig de wind van opzij en zowel de heenweg als de terugweg viel het harde werken tegen de wind wel mee.  In een mum van tijd wordt de pauzeplaats bereikt en zoals gebruikelijk is efficiency bij de Scheiven Dörpel troef, want koffie en vlaai worden snel gebracht. Even lekker van het zonnetje genieten, niet te lang, want sommigen lijken te willen blijven zitten, zo goed voelt het. Dus bidons bijvullen en weer op pad. Maaseik is even een vervelend punt, maar er wordt gedisciplineerd door de drukke straten gefietst naar de brug die de renners naar de overzijde van de Maas voert. Ohé en Laak en Stevensweert zijn leuke Maasdorpen op weg naar Maasbracht. Via Pol naar de Kanaalweg en parallel aan het lateraal kanaal naar Horn. Via Buggenum en Neer naar de Leistert. De laatste B groep krijgt in deze contreien de andere B groep in het vizier en dat werkt voor de kopmannen als een rode lap op een stier. Het tempo met de wind voornamelijk van achteren gaat omhoog en op de Stoep is het samenkomen van beide groepen. Een paar honderd meter voor de Siem wordt er zelfs afgesprint en even wat consternatie want een en ander is niet zonder gevaar. Gelukkig geen negatieve gevolgen. Het terras van de Siem loopt snel vol en de renners worden vakkundig van hun welverdiend drankje voorzien.
Alles bij elkaar kan de vereniging terugkijken op een prima geslaagde Vélo-tour. Er zijn dan ook de nodige leden in touw geweest, van uitpijlers, inschrijvers, organisatie, tot opruimen en noem maar op. Allen namens de organisatie heel erg bedankt voor de medewerking!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *