Maatregelen voor buitensporten versoepeld

De maatregelen om verdere verspreiding van het corona-virus tegen te gaan worden gelukkig iets versoepeld. Voor ons als buitensporters biedt dit ook weer wat meer mogelijkheden om samen op pad te gaan.

Je mag samen fietsen, als je ervoor zorgt dat je op minimaal 1,5 meter afstand van anderen kunt blijven. Door de NTFU en KNWU zijn specifieke adviezen en richtlijnen opgesteld. Deze zijn gebaseerd op het landelijk protocol Verantwoord Sporten. Ga je fietsen? Gebruik dan je gezonde verstand: vermijd drukke plekken en draag een helm. Samen voorkomen we een tweede golf van het coronavirus.

Deze adviezen en richtlijnen willen we als TWC de Vélo ook volgen.

Groepsgrootte max. 4 personen en zorg voor een onderlinge afstand van minimaal 1,5 meter. Niet alleen ten opzichte van elkaar maar ook van andere verkeersdeelnemers.

Op drukke, smalle fietspaden is het niet handig om in een groep te fietsen. Zoek dus niet de smalle drukke paadjes op, maar kies voor verkeersluwe brede paden waar het toegestaan is om te fietsen. We doen een beroep op ieders gezond verstand en de minimale afstand van 1,5 meter tot elkaar en anderen te respecteren, ook in een groep. Dat betekent niet in het wiel van een ander rijden of schouder aan schouder naast elkaar.

Fiets alleen naast elkaar waar dat kan. Zo niet: fiets achter elkaar. Rits op tijd.

Ook voor de mountainbikers onder ons : max. 4 personen
Fiets met maximaal 4 personen in een groep.
Respecteer de minimale 1,5 meter afstand tot elkaar, andere mountainbikers en recreanten.
Houd 3-5 fietslengtes afstand tot elkaar op de singletracks.

Samenkomsten en evenementen met vergunningsplicht zijn tot 1 september verboden. Dit geldt dus ook voor de georganiseerde toertochten. Daarom zijn tochten in deze periode niet langer zichtbaar op de NTFU- en Fietssport-kalender.

Vanaf komend weekend willen we weer gaan fietsen conform de tourkalenders die voor de diverse groepen gemaakt zijn. Let wel neem bovenstaande regels in acht. Tourtochten waarvoor verplaatsing met de auto noodzakelijk is zijn mogelijk, maar dit betekent wel dat je dan niet samen in een auto op pad gaat. Iedereen gaat dan dus met eigen vervoer.

Houdt bij het vertrek op het plein voldoende afstand van elkaar. Op het moment dat zich een groepje van 4 gevormd heeft kan deze het beste meteen vertrekken. Uitgebreid overleg wie met wie gaat fietsen is niet verstandig en moeten we dus ook voorkomen. Uiteraard kun je vooraf via de diverse app-groepen ook al de nodige afspraken maken. Het zal even wennen zijn, maar met de nodige flexibiliteit van iedereen moet het lukken.

Gelukkig kunnen we weer samen op pad, maar doe dit veilig en verantwoord. Dus houdt een rustig en verantwoord tempo aan, voorzichtig bij kruisingen en geef tijdig signalen door. De druk op de zorg is nog steeds groot dus zorg dat we samen weer veilig thuis komen. In de afgelopen periode is er alleen gefietst, sommigen wat meer en sommigen wat minder. We moeten weer even wennen aan het fietsen in een groepje. Daarnaast moet het geen onderlinge krachtmeting worden. Laten we het samen vooral leuk en veilig houden.

We gaan ervan uit dat als iemand gezondheidsklachten heeft zijn verantwoordelijkheid neemt en niet in een groep gaat fietsen.

Nakaarten bij de Siem en de Heere is voorlopig nog niet mogelijk. Afhankelijk van de ontwikkelingen kan dit misschien vanaf 1 juni.

Hartelijke groet,

Bestuur TWC de Vélo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *