MbN/MbD 2023

We kunnen terug kijken op een geslaagde editie van MbN/MbD 2023. Dit ondanks het duidelijk mindere weer op zaterdagmiddag. In verband met de verwachtte regen op zaterdagmiddag werd het uitpijlen al verschoven naar de zaterdagmorgen. Na een hele middag regen droogde het uiteindelijk rond 19:00 uur toch nog op. De volhardende fietsers konden dan ook droog vertrekken. De voorspelde regen had wel duidelijk invloed op het deelnemersaantal, dat bleef steken rond de 120 personen. Deze bikkels werden wel weer getrakteerd op een mooie route van 35 km met daarbij ook nog een groot aantal bedrijven/locaties waar langs of doorheen gefietst kon worden. Er werd gestart bij de Heere, ondertussen ons vaste vertrekpunt voor alle Vélo-toertochten. Waarna het eerste deel van de vast ATB-route in de Simonshoekse bossen werd afgewerkt. Dit was wel af en toe glibberen door de regenval op zaterdagmiddag. Vervolgens naar de koeienstal van Johan Philipsen. De koeien keken gelaten naar de fietsers die volop verlicht door hun stal fietsten. Vervolgens het tweede deel van de ATB-route in de Simonshoekse bossen. Op het einde van deze route was er een pauzeplaats ingericht bij Camping de Simonshoekse bossen voor het versterken van de inwendige mens. Een mooie en ook zeer goed verzorgde pauzeplaats met naast koffie en thee ook een heerlijke gevulde tomatensoep. De route werd vervolgd naar Peter Haazen voor de traditionele hindernisbaan van pallets om daarna bij Mart Broens over een berg houtsnippers en een berg korrelmix te manoeuvreren.  De route liep daarna via de visvijver naar het Startebos waar ook nog een aantal singletracks bedwongen moesten worden. Vanuit het Startebos binnendoor naar Neerkant om daar door de werkplaats, loodsen en winkel van Bouwmaterialen Neerkant te slingeren. Waarna de ATB-route van Neerkant op het programma stond. Dan is het nog 5 kilometer naar Meijel waar bij He Tech op de Banmolen de laatste halte is ingericht. Daar verzorgd DJ Jesse de sfeer en worden de fietsers getrakteerd op een 0.0 Lindeboom met worstenbrood. Ook Red Bull is aanwezig voor liefhebbers van een blikje energydrank. Rond 22:30 arriveren de laatste fietsers weer bij de Heere. De meeste fietsers gaan nog naar binnen voor de gratis consumptie die door de Heere aangeboden werd. Zoals gebruikelijk is het op de zaterdagavond nog lang gezellig bij de Heere.

Op zondagmorgen staan de vrijwilligers voor het inschrijven en de fietsenstalling om 8:00 uur al weer paraat. Het inschrijven start officieel pas om 8:30, maar de eerste fietsers zijn er al rond 8:10. Na de regen van zaterdag en het vooruitzicht van een droge zondagmorgen is men duidelijk gretig om te vertrekken. Het totaal aantal inschrijvingen ligt deze morgen dan ook ruim boven de 200 deelnemers. De fietsers hebben de keuze uit 2 afstanden. Een route van 35 km en eentje van 50 km. De 35 kilometerroute is nagenoeg gelijk aan de route van zaterdagavond, ook de verschillende bedrijven hebben hun locaties weer opengesteld zodat ook de zondagsrijders kunnen genieten van de diverse locaties en hindernissen. De 50 km route voert de fietsers ook door de bossen van Grashoek. Omdat de route daar gaat over ongeprepareerde paden is het een stuk avontuurlijker ATB-en. Voor beide routes is de pauzeplaats ingericht bij He-tech. Daar worden de fietsers getrakteerd op koffie/thee en sportdrank. Met daarnaast cake en wafels. Ook deze zondagmorgen maakte de oven weer overuren om het worstenbrood warm te maken. Ook vandaag is DJ Jesse paraat om de fietsers in beweging te houden zodat ze niet teveel afkoelen hier.  Rond 13:00 arriveert de laatste fietser bij de Heere. Ook voor hem staat uiteraard nog een kop soep klaar. Alle fietsers werden namelijk door de Heere getrakteerd op een heerlijke kop champignonsoep.

Zoals eerder gemeld kunnen we, ondanks het mindere weer op zaterdag, terugkijken op een zeer geslaagd ATB-weekend. Een groot applaus en dank voor de organisatie, vele vrijwilligers, bedrijven en sponsoren die dit mogelijk hebben gemaakt. De vele positieve reacties van de deelnemers uit binnen en buitenland, van dichtbij en van ver maken duidelijk dat we samen meer een mooi evenement hebben neer gezet. Gelukkig hebben we de foto’s nog, deze zijn binnenkort te bewonderen in het foto-album.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *