Pasen 2020

Beste Vélo-leden,

 

Het zijn bijzondere tijden. Eind februari tijdens de jaarvergadering werden oa de toerprogramma’s voor de zomer gepresenteerd. Mooie gevarieerde programma’s om ons voor te bereiden op het Vélo-weekend, de fietsweken in het najaar of gewoon om samen met plezier op de fiets onderweg te zijn. Het wegseizoen was nog maar net begonnen of ook in Nederland werden we overvallen met het Corona-virus. Een groot aantal nieuwe begrippen werden afgelopen weken over ons uitgestrooid.

Groepsimmuniteit, social distancing, intelligent lockdown. Het hele sociale leven ging op slot en ook werden en worden een groot aantal evenementen afgelast. De Vélo-tour wordt as maandag niet verreden, de fiets4daagse gaat niet door en ook het OLS in Meijel is verplaatst naar 2021.

Als Vélo-lid wil je graag met elkaar op pad en ook het nakaarten bij de Siem of de Heere is onderdeel van het verenigingsgebeuren. Al een groot aantal weken is dit niet mogelijk en op dit moment is er ook geen zicht op wanneer dit weer wel kan. Gelukkig beoefenen we een sport die je ook alleen kunt doen, al is dat uiteraard niet ooit de reden geweest om Vélo-lid te worden. Op Strava maar ook onderweg is te zien dat er toch nog gefietst wordt.  Al diverse Vélo-leden heb ik onderweg mogen begroeten toen ik ze voorbij reed, tegen kwam of toevallig gelijktijdig de overtocht maakten met het veer naar Kessel. Een korte groet, handgebaar en weer door. Afstand bewaren is wat we moeten doen.

Persoonlijk vind ik Strava op dit moment een leuk medium om de activiteiten van de aangesloten leden te volgen. Ook de reacties die gegeven worden en die je krijgt zorgen toch nog voor enig onderling contact. Voor diegenen die het nog niet gebruiken wellicht een aanrader.

Een account is snel aangemaakt.

Deze ongemakken vallen uiteraard in het niet bij diegenen die ondertussen ziek zijn of al ziek zijn geweest of familieleden die ziek zijn of zijn geweest. Helaas zijn een aantal Vélo-leden ook in de directe familie geraakt door het Corona-virus en hebben familie-leden verloren. We wensen jullie heel veel sterkte toe en leven met jullie mee. Helaas is dat medeleven ook op afstand omdat een afscheid alleen in besloten kring mag plaats vinden.

Ik wens jullie vanuit hier hele fijne paasdagen, blijf gezond en blijf bewegen. Fietsen zorgt ervoor dat je fit blijft.

Hartelijke groet,

Frans-jozef

PS Wellicht tot ziens onderweg op de fiets met een korte groet of handgebaar maar hopelijk snel weer op de vertrouwde manier op het plein!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *