Velo-weekend 2022

Na 2 jaar uitstel die jaar eindelijk weer een Vélo-weekend. De plaats van bestemming is deze keer Etten-Leur. De totale groep bestaat dit jaar uit 31 personen, helaas op vrijdagmorgen een afmelding wegens ziekte. Gelukkig is hij na 2 dagen weer voldoende hersteld om op zondagmorgen een rondje in Meijel te fietsen.

Op vrijdagmorgen wordt er zoals gebruikelijk verzameld op het plein. Naast de fietsers en wandel-dames ook een aantal familieleden aanwezig om de reizigers uit te zwaaien.

Er wordt vertrokken in  4 groepen, een damesgroep van 5 dames aangevuld met 2 heren, een herengroep B en een tweetal mixgroepen A en AB. Voor zowel de heenreis als de terugreis zijn verschillend routes voorbereid. We vertrekken in noordelijke richting en in de omgeving van Milheeze buigt de route af in westelijke richting. Met de wind van opzij is het goed te doen. Onderweg af en toe oponthoud door dichte spoorbomen of een ophaalbrug. Bij de eerste spoorboom mogen we wachten voor een machinist die op zijn laatste werkdag zelf met de locomotief op pad mag. Dat we door Brabant rijden is duidelijk te merken aan de vele klinkerwegen die we onderweg te verwerken krijgen. In Loon op Zand wordt door de gemixte A/AB groepen gepauzeerd. Na de pauze en het versterken van de inwendig mens wordt het laatste deel van de route afgelegd. Hier beginnen de kilometers te tellen. Ook omdat we vanuit het noorden richting Etten-Leur gaan. Daarmee krijgen we met name in de polder de wind vol van voren. Dus nog even stevig aanpoten voor de laatste kilometers.

Als de eerste mix groep arriveert bij het hotel, is ook net de damesgroep gearriveerd. Spoedig daarna gevolgd door de overige fietsgroepen. De begeleidende dames zijn dan al een tijdje in Etten-Leur en hebben de bagage al voor iedereen naar binnen gebracht. Iedereen ploft neer op het terras en het nodige wordt besteld om de vochtbalans weer op peil te brengen. Na de avondmaaltijd, die voor sommigen wat aan de magere kant was, is nog een tijdje nagekaart alvorens de bedjes werden opgezocht. Overigens werd door de kok, na wat overleg, nog snel wat extra klaargemaakt zodat iedereen uiteindelijk verzadigd van tafel kon.

Op zaterdagmorgen na het ontbijt de wielerkleren weer aan voor een tochtje in de omgeving. Door Wiek waren een aantal mooie routes voorbereid. Daarbij is dankbaar gebruik gemaakt van de routes van de Servais Knaven Classic. In diverse samenstellingen is daarbij door de omgeving gefietst. Wederom een prachtige fietsdag onder gunstige weersomstandigheden. In de avonduren is er door de vele voetballiefhebbers gekeken naar de wedstrijd Nederland-Polen. De teleurstelling over de uitslag 2-2 wordt snel weggespoeld.

Op zondagmorgen vertrekken de diverse fietsgroepen weer naar Meijel. Uiteraard niet nadat eerst de gebruikelijke groepsfoto is gemaakt. De routes verlopen nu via de zuidkant retour naar Meijel. We zakken af naar België en gaan van daaruit naar het oosten. In België blijken de wegen ondertussen van beduidend betere kwaliteit dan in Nederland. Met de wind in de rug gaat het dan ook voorspoedig naar huis. Onderweg wordt er gepauzeerd in de buurt van Lommel. Uiteindelijk druppelen alle fietsgroepen bij de Siem weer binnen. Helaas op de laatste dag toch nog een valpartij. De ongelukkige kan gelukkig wel nog verder maar we zien wel dat hij toch wat geleden heeft van zijn schuiver. Hopelijk blijft het bij wat spierpijn en knapt hij de komende dagen weer voorspoedig op. Er wordt onder het genot van het afsluitende drankje nog volop nagepraat over het afgelopen weekend en al weer voorzichtig vooruitgekeken naar een mogelijke bestemming voor 2023.

Iedereen bedankt voor de hulp en bijdrage om ook dit Velo-weekend weer mogelijk te maken. De dames die voor het transport van de bagage gezorgd hebben. De wederom mooie en gevarieerde routes die gemaakt zijn door onze routebouwer. En natuurlijk ook alle fietsers en wandelaars die er samen een mooi en gezellig weekend van gemaakt hebben.

De foto’s worden binnenkort op de website geplaatst.

De organisatie,

Johan en Frans-jozef

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *