Vrijdag 31 mei t/m zondag 2 juni:            Vélo-weekend Papendal.

Het jaarlijkse Vélo-weekend kende dit jaar de bestemming de Hoge Veluwe, met als verblijf-accommodatie Sporthotel Papendal. Er waren twintig deelnemers, waarvan 19 fietsers en een der echtgenotes die het vervoer van bagage op zich nam en uiteraard van de partij was tijdens de wandeltocht op zaterdag. De organisatie had een achttal routes voorbereid waaruit gekozen kon worden. Het vertrek was vrijdagmorgen om 9.00 uur met drie groepen of groepjes aan de start. Een heren A groep van zeven en een heren B groep van tien. Jammer genoeg maar een tweetal dames en die hadden te kennen gegeven er geen enkel bezwaar tegen te hebben om met zijn tweetjes de heen- en terugtocht te realiseren. Zij kozen dan ook voor de 120 km heenweg en dat betekende dat ze de gehele weg dus kopwerk moesten verrichten. Omdat het veer dat gepland was niet beschikbaar was moest er ook nog geïmproviseerd worden en een omweg van 10 km was het gevolg. Puike prestatie dus van dit tweetal. De heren A groep reed de heenweg de 150 km route, die de Utrechtse heuvelrug aandoet in de vorm van de Amerongse berg vanuit het zuiden. In een boog over een mooi stuk Veluwe naar Papendal in Arnhem. Dezelfde route kreeg de B groep voorgeschoteld, een hele mooie route overigens. Pauzeplaats in Lith net voor t veerpont over de Maas. Uitstekende keuze met heerlijke lunchgerechten voor een schappelijke prijs en daarbij kundige en vriendelijke bediening. Vervolgens de Waal over en na de oversteek van de Neder-Rijn komt de Utrechtse Heuvelrug. Het diner is van prima kwaliteit en s’ avonds is het uiteraard gezellig.
Dag twee, zaterdag, kiest een viertal voor een hele mooie wandeling over de Veluwe van 20 km. De heren A groep kende een pechvogel, derailleur kapot en die moest vervangen worden. De getroffene vond een prima support in Velp bij een plaatselijke fietsenmaker, na in Arnhem zelf tweemaal teleurgesteld te zijn. Hij voegt zich wat later bij de rest van de ploeg en ze genoten van een 160 km mooie tocht over de Veluwe met de nodige klimmetjes waaronder de Posbank uiteraard. De heren B ploeg was een negental en reed de 130 km lange route. Eenmaal onderweg werd bekend dat t geen route betrof die was voorbereid door t organiserende duo, maar dat het een tocht van het hotel betrof. Het gevolg was dat een aantal leuke en bekende klimmetjes ontbraken en er toch nogal wat fietspad voor in de plaats kwam. Uiteindelijk, zeker na een prima pauze gevonden door Harm, wie anders,  bij bakker Piet in Elspeet, werd de route een stuk aantrekkelijker over mooie landelijke wegen en een stuk prachtig natuur van de Veluwe. Een paar maal lek, waarvan de oorzaak onbekend bleef, zorgde ervoor dat de groep wat laat terug was. Er bleken in de tussentijd wat organisatorische problemen te zijn, dubbelboekingen van kamers. Dat werd wel opgelost, maar was toch wat vervelend. Zo waren er wat meer gevallen van onduidelijkheid en het leek erop dat de communicatie in het hotel verbetering behoeft. Het deed gelukkig weinig af aan de gezelligheid die avond, waarbij onder het genot van een biertje of wijntje de finale van de Champions Leage gekeken kon worden of worden meegedaan aan het zakken smijten, want in dat spel was ook voorzien door Jan. Of gewoon wat bijkletsen. Ook ditmaal was het voorafgaande diner prima. Behalve het lek-geval van die dag had de getroffene ook nog met een hoogteslag in zijn achterwiel te maken en dat werd vakkundig door Rob verholpen.
Zondagmorgen wordt even na negenen de terugreis aanvaard, de dames gaan voor de 120 km en hun tocht loopt voortvarend, ondanks eenmaal lek. Een der B renners sluit zich aan bij de A groep en die gaan voor de 150 km terugtocht met een korte stop op het terras van de Wellsche Hut. Ze zijn vroeg terug bij eindstation de Heere. De negenkoppige B groep heeft dezelfde route van 150 km en dat betekent het voetveer over de Rijn. In Berg en Dal drie pittige klimmen om vervolgens een heel mooi stuk Duitsland te krijgen op weg naar Siebengewald. De B groep neemt in Grafwegen even de tijd voor een drankje en het bijvullen van de bidons. Pauzeplaats op voorspraak van pauzeplanner ( vanaf nu vaste prik, dan weten we dat t goed zit) Harm, is de Wellsche Hut waar van een prima lunch genoten kan worden. De verdere terugreis loopt gesmeerd, ook wat geholpen door de noordenwind, die echter wat meer naar het westen zou draaien. De dames zijn al terug en het tijdsverschil met de A groep is dermate groot, dat nog maar een gedeelte aan een afsluitend drankje zit als de B groep arriveert. Dat weerhoudt deze groep niet even gezellig na te kaarten na een voortreffelijk Vélo-weekend. Ondanks wat dreiging van een bui op vrijdag en zaterdag, geen druppel regen en prima omstandigheden voor te fietsen of wandelen. De organisatie bestaande uit Thijs en Rob, bedankt voor de mooie routes, die waren top, en voor de algehele organisatie. Ook Diny erg bedankt voor diverse hand- en spandiensten, die prima van pas kwamen en wat duidelijk erg gewaardeerd werd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *