Weekend 11-12 augustus

Damesgroep Zaterdag 11 augustus

Vanwege het mooie weer een extra tocht in Zuid-Limburg. Zes vrouwen en twee mannen present voor een (nieuwe) tocht vanuit Sittard. We fietsen door  en langs veel bekende dorpen en enkel e steden. Over onbekende wegen en dus we ook onbekende hellingen.  Maar toch ook wel bekende zoals de Fromberg en Snijdersberg. De omgeving is zoals altijd prachtig. In Klimmen houden we een pauze (zonder vlaai!). Na 118 km en ruim 1250 hoogtemeters zijn we weer terug bij de auto’s. Conclusie: een tocht met heel mooi stukken erin maar ook met beduidend mindere. Voordat we deze nog een keer fietsen moeten we er nog aan sleutelen om die mindere stukken er zoveel als mogelijk uit het halen.

Op zondag stroomt het Raadhuisplein weer vol met Vélo renners. De 7 dames vertrekken richting Panningen om daar de achtste op te pikken. Het keerpunt ligt vandaag rond St. Odiliënberg. Ondanks de vrij harde wind wordt er goed doorgefietst en staat er 84 km op de teller als we terug zijn.

Heren

De heren reden op zaterdag in verschillende samenstellingen, een groep van vier vertrok s’ morgens voor de Slingerberg, raakten even het juiste pad kwijt en moesten hard tegen de wind opboksen tijdens de terugweg. Een groep van zeven reed een mooie tocht in Kaldenkerken en omstreken van bijna 120 km, dit ondanks het leuke Abraham-feest op vrijdagavond. Verder wat enkelingen, die toch op een geschikter tijdstip nog wat km ’s maakten.
Op zondag reed de A-groep rondje Molenbeersel van bijna 95 km, onderweg even schrikken van een duikeling in het gras, gelukkig geen verdere gevolgen. De wind liet zich evenals de renners gelden deze overigens fraaie zomerse morgen. Verder begeleidde een drietal een tweetal potentiele nieuwelingen, naar verluidt kon dit drietal bijblijven!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *