Woensdag 27 april, Koningsdag:               Kleine Ronde Limburg / Bunde Slingerberg / Swolgen.

Een hele mooie Koningsdag, wel een wat frisse noordoosten wind, al was die deze keer in kracht niet erg fors. Dat kwam goed uit met enkele langere tochten op de kalender.
Zoals voor de heren B, waar een negental acte de presence gaf om 9:00 uur. Bunde- Slingerberg over België terug stond op het programma, een hele mooie rit met wat klimmetjes van 143 km. De wind is niet sterk en zit van achteren op weg naar Bunde. Hele mooie rustige wegen in een steeds mooier wordende omgeving. De boorden van de Maas geven de tocht ook iets extra’s. Het viaduct in Aasterberg en de klim Obbichterstraat in Berg zijn de eerste opwarmertjes op weg naar Bunde. Daar wacht de eerste serieuze klim in de vorm van de Dennenberg, ook wel bekend als de Kloosterberg met een gemiddelde stijging van 7 % en een maximale stijging van ruim 12 %. Het is een soort tweetrapsraket, begint rustig , wordt dan venijniger en als je denkt er bijna te zijn komt er een nog venijniger stuk na een bocht. Wel een mooie klim en hij wordt voortvarend aangepakt. Via Kasen naar de Moorveldsberg die afgedaald wordt, het tunneltje onderdoor en op weg naar de volgende mooie wat minder lastige klim, de Slingerberg. Afdalen via de Snijdersberg en vanaf de voet van de Slingerberg naar de Maasberg in Elsloo, de bekende kasseienklim. Sommigen zoeken het gootje op, dat levert toch wat hindernissen op, het merendeel gaat gewoon over de kasseien en komt het beste boven.  Pauze in Junn’s Coffee in Elsloo met goede koffie en vlaai en vriendelijke bediening. Het personeel is goed herkenbaar aan de oranje of rood-wit-blauwe attributen of beschildering op deze mooie Koningsdag. De beenstukken gaan af en op naar deel twee. Dat bestaat na enig overleg uit een gedeelte van de andere route Slingerberg over België terug. Dat betekent afgezien van een stukje opgebroken weg in Dilsen Stokkum een verfraaiing van de route, maar ook een tiental km’s extra. De wind komt wat meer van voren op de terugweg, maar de lasten worden prima verdeeld en met een zeer respectabel gemiddelde wordt na 155 km het terras van de Goeije bereikt voor een afzakkertje. Hele mooie rit, prima gereden!
Een tweetal dames reed rondje Swolgen van ruim 70 km en kwam na afloop de B groep gezelschap houden voor een bakkie. Ook tevreden met hun rit.
De heren AB groep telde acht gegadigden en de A groep zes voor Kleine Ronde Limburg van tegen de 160 km, een van de pareltjes van het route arsenaal van TWC de Vélo. Hun vertrektijdstip was 8:00 uur. Ook hier de wind gunstig de heenweg en iets minder gunstig de terugweg, al was de wind beslist geen spelbreker. De gekende pauzeplaats bij de bakker in Schimmert was gesloten, dus werd het Gemeinshapshoes aldaar en door de A groep kasteel Terborg gekozen om bij te tanken. De AB groep kende een lek net na de sluis in Linne en op dat moment werden ze gepasseerd door de A groep, die wat langer pauze had genomen. Eindstation de Heere na een prachtige tocht met wat klimwerk, zoals ook de Slingerberg. Uitstekende Koningsdag voor de Vélo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *