Zaterdag 11 december: Meijel-Neerkant-Liessel.

Het had wat geregend s’ nachts en s’ morgens, al viel de hoeveelheid wel mee. Toch was de verwachting dat de omstandigheden wat tegen zouden vallen en dat betekende maar een zevental heren aan het vertrek. Na wat overwegingen of het de Heldense bossen zouden worden of de meer gebaande paden van Meijel en Liessel, viel de keuze uiteindelijk op de laatste, aangezien dat de meest veilige keuze werd verwacht. De opening in Meijel was veelbelovend, want het terrein was ideaal. Neerkant vervolgens bleek ook erg mee te vallen en de baan was in prima staat zonder water en modder. Dus werd vol goede moed richting Liessel gekoerst met een noordwesten wind op kop. De opening in de Dennendijkse bossen viel ook weer mee en dat zou betekenen dat de route in Liessel perfect zou zijn. Niets bleek minder waar en in stevig maar gelijkmatig tempo wordt dit hele mooie parcours afgewerkt. De zandweg naar de Schietberg wordt rustig genomen om wat krachten te sparen voor het meanderende parcours in de bossen van de Hutten. Ook hier loopt het voortreffelijk op een droge baan. Even werken geblazen op weg naar deel twee van Neerkant. Hier gaat het tempo even omhoog de tweede helft en valt het groepje wat uit elkaar. Hergroeperen en op naar Meijel deel twee. Hier wordt het tempo ook weer opgeschroefd en bij de uitgang wordt tevreden teruggekeken op een hele mooie intensieve tocht van ruim 65 km.  Met het vooruitzicht van een fietsloze zondag, de weersverwachting immers gaf een hele grote regenkans op zondagmorgen.
Dat bleek mee te vallen en er zal dus heus wel gefietst zijn. Het Meijelse parcours lag er dan ook prima bij ondanks wat nachtelijke regen en er was al vroeg de nodige activiteit in de Simonshoekse bossen. Diverse fietsers uit de regio hadden blijkbaar Meijel in de peiling, daar zou het waarschijnlijk nog goed fietsen zijn en dat bleek een gegronde aanname. Of de gratis reclame in de Limburger van afgelopen week daar een rol in heeft gespeeld ?

Het was het weekend van Meijel by Night en by Day. Jammer genoeg konden die geen doorgang vinden om bekende redenen, maar het zou in elk geval, ondanks de wat mindere voorspellingen qua omstandigheden een hele geslaagde zijn geweest. Hopelijk volgend jaar beter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *