Zaterdag 11 maart:                         Broekhuizen / Milheeze / Meerlo

Een hele mooie zonnige zaterdag, weliswaar nog fris, maar de wind was niet al te sterk uit zuidwestelijke richting. Een verademing na een week van veel regen, sneeuw en andere typische weersverschijnselen die kenmerkend zijn voor maart. Dat de wind fors was geweest op vrijdag was onderweg goed zichtbaar met dode takken her en der op paden en wegen. Ook de plassen op de velden gaf duidelijk aan dat er veel water was gevallen, niet erg, de natuur had het immers nodig. Sommige landbouwers die van plan waren op hun grond te werken hadden het beslist liever wat beter verdeeld gezien. Maar voor de wegfietsers een prima dag. Dat bracht de nodige liefhebbers op de been, te beginnen met de damesgroep. Een zestal voor de ronde Broekhuizen van 77 km. Dan een heren A groep van zeven renners die ronde Milheeze van 96 km op het programma had, al een behoorlijke afstand begin maart. Maar ja, er wordt de gehele winter doorgetraind, zeker door deze snelle mannen, dus geen centje pijn voor dit ambitieuze zevental. De heren C groep telde elf gegadigden en besloot ronde Molenbeersel van 71 km te koersen.
De heren B groep was perfect in balans, vijf heren van de voormalige AB groep en vijf heren van de voormalige B groep. Dit tiental had ronde Meerlo van 88 km op de kalender staan en het woord genieten viel herhaaldelijk in dit pelotonnetje. Het was dan ook fantastisch koersen, weliswaar de wind van achteren de heenweg en dus veelal op kop de terugweg. Maar dat wist de groep schier moeiteloos te verwerken en het tempo bleef op niveau, zonder overigens ook maar iemand in de problemen te brengen. Op de heenweg werd ter hoogte van Lottum de tegenmoet komende damesgroep begroet. Het nakaarten bij de Siem, zolang dit nog kan, behoort ook tot de vaste rituelen van deze groep en ook dat viel in de smaak evenals de prachtige rit. De plannen voor zondag werden wat besproken en de voorspelde regen zorgde voor wat onzekerheid.

Op zondagmorgen een magere opkomst als gevolg waarschijnlijk van de wat miezerige motregen al viel dat al met al erg mee achteraf. De wegtochten trokken geen liefhebbers, begrijpelijk gezien de natte wegen en de toch wat lage temperaturen. De dames kozen ervoor te gaan wandelen. Wel een tiental mountainbikers in totaal, die in de omgeving bleven en naar gelang ieders wil een aantal malen de parcoursen van Meijel en Neerkant kozen. In groepjes of individueel. Die keuze voor de mtb bleek een gerechtvaardigde te zijn, gezien de staat van de singletracks. Die was in een woord ideaal. Geen enkele plas water en de ondergrond was zelfs zo dat de grip optimaal was en er snel gereden kon worden mocht daar behoefte aan zijn. Het prima onderhoudswerk van onze bosploeg zorgt ervoor dat we ook onder mindere omstandigheden toch snel weer op de singletraks kunnen rijden. Het was dan ook behoorlijk druk op het parcours. Menigeen weet de baan in Meijel te vinden.  Tevreden renners na afloop die zich bij de Heere tegoed deden aan de gebruikelijke soep en andere versnaperingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *