Zaterdag 11 mei: Heren B: Belgische Kempen route.

Vrijdagavond zag het er nog slecht uit met flinke buien in het vooruitzicht voor de gehele zaterdagmorgen. Veel fietsers hadden zich er waarschijnlijk op ingesteld om na de middag dan maar een ronde te fietsen, want dan zou het immers droog zijn. Zaterdagochtend echter was het al snel duidelijk dat de regenkansen tot dicht bij het nulpunt waren geslonken.
Desondanks om 9.00 uur maar zeven heren B aan de start voor, zoals terecht werd opgemerkt, een vijfsterren tocht in het Vélo-repertoire, namelijk de Belgische Kempenronde van 127 km. Gedurende de rit werd zelfs een goed voorstel ten berde gebracht: gebruik deze route als een van de versies voor de Vélo-tour. Deze tocht heeft namelijk nét dat stuk extra waar fietsers op af zullen komen. Prachtige landelijke weggetjes in een evenzo mooie omgeving, zowel op Nederlands als op Belgisch terrein. Halverwege bovendien een pareltje van een pauzeplaats, die vandaag echter nog gesloten was op het tijdstip dat de Vélo passeerde. Alleen maar buitengebied tot Hunsel. Even na de visvijver Heioord Belgisch grondgebied op weg naar een gehucht nabij Maaseik, Wurfeld met het gelijknamige kasteel. Het mooie fietspad even verderop voert de renners naar het fraaie natuurgebied rondom het Bergerven. Even een leuk klimmetje richting de pas tweede bebouwde kom, namelijk die van Opoeteren. Prachtige bossen afgewisseld met wat heide en open stukken als het in een grote boog om Meeuwen heen gaat. De gebruikelijke pauzeplaats in Gruitrode is helaas nog gesloten en de horeca van de forellenvijver van Reppel wordt gezocht een kleine 15 km verder op de route. Koffie en vlaai, bidons bijvullen en verder maar weer richting Nederland, Stramproy. Inmiddels is de wind aangewakkerd en het is nu harder werken tegen de noord-noord oosten wind. Het is heerlijk fietsen in zo’n kleine overzichtelijke groep, die bovendien behoorlijk gelijkwaardig is. De lasten worden prima verdeeld. Via Moesdijk en Waatskamp terug naar Meijel. De laatste kilometers een stevige wind recht op kop en de meest sterke renners loodsen het zevental richting Meijel. Een geweldig mooie toertocht van tegen de 130 km, gereden onder prima omstandigheden, kan worden bijgeschreven als training voor het rap naderende Vélo-weekend. In dat licht gezien was de wat lage opkomst wel opmerkelijk.

S’ middags een combinatie van meest A rijders en enkele B renners die met een stevige wind op kop richting noordoost vertrok voor ronde Geijsteren van 96 km. Er werd behoorlijk doorgereden en dat betekende voor de B renners alle hens aan dek. Wel mooi gefietst was het commentaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *