Zaterdag 13 april:                                            Broekhuizen / Deurne-Venray-Horst.

Een zomerse zaterdag in april met wel een forse zuidwesten wind, maar dat mocht de pret niet drukken. Ondanks de mooie omstandigheden viel de opkomst toch wat tegen. Een viertal heren C reed de 78 km lange tocht Broekhuizen. Een klein groepje betekent veel kopbeurten en dat is geen sinecure in deze wind, tenminste op de terugweg als het wind tegen is.
Een achttal heren B reed de geplande toertocht Deurne-Venray-Horst van exact 100 km. Lekker in het zomertenue profiteren van de wind in de rug naar het keerpunt, vervolgens hard werken tegen de forse wind terug. Maar er is een aantal bovengemiddeld sterke mannen aanwezig dat in staat is een behoorlijke snelheid vast te houden tegen die wind. In het wiel van deze sterke mannen is het dan goed toeven en is er de mogelijkheid te herstellen van gedane arbeid in de vorm van kopwerk. Mooie zaterdagmiddag die in stijl afgesloten kan worden op het zomerse terras van de Heere. Het was druk in de kern van Meijel, maar dat was het ook tijdens het fietsen met allerhande weggebruikers, die op hun beurt ook van het mooie weer wilden genieten. Het was dan ook extra opletten onderweg, maar alles verliep goed. Mooie zaterdag!
Een dag eerder reed een groepje A rijders de 150 km versie van de Amstel Gold race, ook die hadden prima omstandigheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *