Zaterdag 14 november: Uitbreiding MTB routes in de omgeving.

Het was de afgelopen twee weken fantastisch weer om zowel op de weg als in de bossen te fietsen. Helaas veel solo-rijders en mogelijk enkele tweetallen, als gevolg van de aangescherpte corona maatregelen.

Opvallend is dat het MTB routenetwerk steeds interessanter wordt in de omgeving. Liessel heeft nadat er al twee nieuwe gedeeltes bij waren gekomen, afgelopen weken een derde en zelfs vierde stuk route bijgemaakt en opengesteld voor mountainbikers. Een heel mooie uitbreiding met een heel hoog “Vélo-gehalte” van bijna 3 km. Er is gekozen om louter technische singletracks te maken, heel veel bochten en de nodige hoogteverschillen. Voor de liefhebbers van technisch fietsen een geweldig mooie aanwinst. Het is nog steeds wat hobbelig, maar de ondergrond wordt door het veelvuldig gebruik al snel beter. Er wordt dan ook zichtbaar veel gebruik gemaakt van deze route.

Het lijkt bovendien aanstekelijk te werken. Immers de route van Vlierden wordt ook duidelijk veel gekozen aan de vele sporen en de aangereden paadjes te zien. Ook hier heeft de plaatselijke vereniging een begin gemaakt aan het uitgraven van een nieuw gedeelte singletrack, vlak na het laatst bijgebouwde gedeelte. Het pad is nog maagdelijk en niet opengesteld, maar het lijkt erop dat dat niet lang meer zal duren.

Kortom, het wordt steeds interessanter voor de mountainbikers in de omgeving!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *