Zaterdag 19 oktober: Witven / Meinweg

Een heerlijke nazomerse dag deze zaterdag. Dat betekende s’middags een mix van heren A en heren B aan het vertrek voor een toertocht op de racefiets. Er werd gekozen voor rondje Meinweg, altijd een hele mooie ronde, ook nu weer en met de meeste renners in zomertenue warempel. Een zondaar – hij had het rode stoplicht genegeerd- , werd tot de orde geroepen en moest als disciplinaire maatregel de veerkosten voor het peloton voor zijn rekening nemen. Er werd prima doorgedraaid aan kop en tevreden keerde de groep huiswaarts na ruim 95 km.
Een viertal A rijders had ervoor gekozen om de uitgestelde ATB toertocht vanaf het Witven van een week eerder nu wel te rijden. De omstandigheden zouden immers niet beter meer worden. Die waren dan ook voortreffelijk deze morgen. Ruim 90 km veldwerk kreeg het viertal voor hun kiezen. De tocht was een aaneenschakeling van vier permanente routes, en wel die van Lierop, Mierlo, Nuenen en Someren. Veel afwisseling en met name het technische stuk op de Gerwense Heide en Molenheide in Nuenen gaf veel voldoening. En natuurlijk ook de drievoudige beklimming van het Dak van Brabant bij de Gulbergen een berg van 60 m hoogte, een gewezen afvalberg. Boven wordt even van het uitzicht op Eindhoven, Helmond en zelfs Den Bosch genoten. Zowel op de heenweg als op de terugweg een aantal extra zware stukken, door zware bosmachines maar ook door paardenhoeven aangetaste bospaden. De afsluiting vormde het eerste deel van de Keelvenroute in Someren. De totale route was een prima afwisseling van mooie singletracks, heuvels, bochten, maar ook soms langere rechte stukken die benut werden om wat te herstellen. Geweldig mooie, maar zware ATB marathon!

Op zondag volle bak aan het vertrek en louter racefietsen want het waren wederom nazomerse omstandigheden, weinig wind en een temperatuur van 15 graden en die zou langzaam oplopen. De heren B groep, elf in getal reed rondje Sterksel van ruim 70 km. Heren A (12) reed een route van ruim 70 km, een mix van de aanloop Kleine Ronde, Vélo-tour en Meinweg rechtsom. Weer eens wat anders, dus leuk. Jammer genoeg tweemaal lek, niet onverwacht want het wegdek was nat, dan weer droog. Een verhoogd risico op lek rijden en dat bleek ook zo. Ook vandaag werd wat gezondigd tegen het rode licht, maar men beloofde beterschap!
De damesgroep vertrok deze morgen al om 9.00 uur voor hun zondagmorgentocht, evenals de heren op de smalle bandjes.
Concluderend: een prachtig fietsweekend met alweer veel deelname.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *