Zaterdag 23 april:            Zuid Limburg / Heel Baarlo / Rondje Duitsland / Meerlo / Beverroute extra.

Een best wel mooie zaterdag met aangename temperaturen en veel zon, alleen een zeer forse oostenwind. De damesgroep van vijf vertrok al om 10:00 voor de hele aantrekkelijke ronde Bever extra van 111 km. Dat betekende wel de wind op kop op de terugweg.
Een zevental heren AB koos voor de hele mooie klimronde van 96 km in Zuid Limburg vanaf St Geertruid. Prachtig weer in de bloesemstreek in het zuiden. De combinatie wind en hoogtemeters maakten het best wel pittig.
Na de middag koos de heren C groep van zes voor ronde Heel Baarlo. Een drietal heren AB reed rondje Duitsland van 104 km, met een aantal leuke klimmetjes en voor deze route stond de wind best gunstig voor de terugweg. De heren B groep telde negen gegadigden, en reed de geagendeerde tocht Meerlo van 87 km. De forse wind op kop was een geduchte tegenstander, al was de aanwezigheid van drie sterke AB heren een welkom geschenk, immers het probleem bleek nu maar half zo groot ongeveer, aangezien de alle drie op kop kwamen de heenweg. Vanaf keerpunt Meerlo kan er veelvuldig van de wind geprofiteerd worden. De route kenmerkt zich door mooie rustige verkeerarme wegen. De groep genoot merkbaar en jawel ook weer eens hoorbaar van de mooie rit!
Debriefing bij de Siem, zoals gewoonlijk en dat viel ook in goede aarde. Mooie fietsdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *