Zaterdag 23 oktober: Molenbeersel / Liessel.

Alweer een mooie najaarsdag, wel na een onstuimige donderdag met de nodige buien en ook vrijdag bracht nog wind en regen. Maar de zaterdag was een prachtige rustige herfstdag. Dus was het toch nog enigszins dubben welke fiets nou te kiezen.
Dat bleek ook wel bij vertrek. Een drietal wegrenners koos voor ronde Molenbeersel van 75 km en dat bleek een prima keuze te zijn. De zon brak helemaal door in de loop van de middag, nadat de wind wat was aangetrokken.
Een achttal gegadigden voor het bos, waarvan één net wat later aansloot op een nieuwe veldfiets. Mooie fiets trouwens en meer nog, de eigenaar kon er prima mee overweg en liet de overigen het laatste stuk hard werken toen hij op kop kwam. Er werd gekozen voor de opening in Neerkant, vervolgens het mooie parcours van Liessel. Hier was hard gewerkt om de baan in optima forma te krijgen, met het vooruitzicht van de Nightbike op 30 oktober. Het liep dan ook voortreffelijk. Dan de Dennendijkse bossen, behorende tot de zorg van TWC Asten. Hier was niet aan de baan gewerkt, gelukkig lag die er goed bij, met uitzondering van een paar natte stukken, waar het water niet weg kon. Maar het was een schitterende dag met al de nodige herfstkleuren en mooie paddenstoelen die het geheel nog wat opfleuren. Dus genieten met volle teugen van zowel het sportieve deel als het lekker bezig zijn in aangename natuur met een groepje gelijkgezinden. Neerkant deel twee nog en dan zit het boswerk erop. Tegen de 65 km gaven de tellers aan. Er werd ook nog een tweetal Vélo-renners gesignaleerd die een klein tandje minder wilden fietsen. Na afloop ook nog een enkele gravelfietser. Dat kwam bij elkaar voor een afsluitende koffie en een biertje bij de Siem. Mooie zaterdag, waarbij eigenlijk de totale opkomst wat mager was, zeker gezien de omstandigheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *