Zaterdag 26 juni: Koffie met vlaai tochten.

Een prachtige zomerse dag, niet te warm, een lekker zonnetje en niet al te veel wind uit voornamelijk zuidoostelijke richting al bleek die soms wat veranderlijk te zijn. Kortom een fantastische dag voor toertochten. In verband met het eerder afgelasten van de koffie met vlaai, werd dit nu weer opgepakt. Een tiental heren AB vertrok om 10.00 uur voor de hele fraaie lange toertocht Lommel. Een extraatje bestond uit fietsen door de bomen in Hechtel Eksel. Een mooie fietsbrug die de renners op tophoogte van de bomen voert en een leuk uitzicht oplevert. Pauze langs het kanaal Bocholt Herentals en dat beviel beter dan het eerdere adres in Luyksgestel. De groep is groot genoeg om in behoorlijk tempo de terugweg die gedeeltelijk door de Belgische en Nederlandse Kempen voert te volbrengen. Een tevreden peloton na een prachtige rit van 167 km op het terras van de Siem aan de vlaai.
Een zevental heren B begon een uurtje later aan hun toertocht Achel Lozen van 120 km. Tot Soerendonk bekende wegen, maar al snel genoeg komen mooie landelijke verkeersarme weggetjes aan bod in fietsparadijs Belgisch Limburg, zoals langs het kanaal Bocholt Herentals, maar dan wat zuidelijker dan de AB groep. De uitbater van het terras in Lozen zou pas om 14.00 uur openen, maar de groep was er een half uur eerder. Gelukkig verwelkomde hij de groep onmiddellijk en de koffie met vlaai ging er goed in. Dat werd ook tijd opperde een ditmaal van lek verstoken gebleven Jo die op gloednieuwe velgen reed. Het probleem lijkt opgelost. Deel twee verliep ook voortreffelijk en via Stramproy, Moesdijk en Nederweert Eind naar de Siem voor het tweede stuk vlaai. Prachtige tocht.
Het terras werd al snel genoeg goed bezet door de rood-geel-zwarte shirts. Een erg gemeleerde groep bestond uit twee dames, en een viertal heren, hiermee waren alle niveau’s in één groep vertegenwoordigd. Deze groep had vanaf 13.30 ronde Asselt van 80 km afgewerkt. Er druppelden ook nog wat A renners binnen en dat betekende een ouderwets goede opkomst voor de koffie en vlaai tochten! De afsluiting was prima, wat wil een mens nog meer na een zaterdag heerlijk fietsen onder de best denkbare omstandigheden

Een AB renner op grote hoogte tussen de boomtoppen in Hechtel Eksel.

Boven even tijd voor een krentenbol en een foto stop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *