Zaterdag 26 oktober: Leende

Alweer prachtig weer en dus bleven alwéér de dikke banden in de schuur. Een zestien man tellend peloton, een mix van A en B heren, de laatstgenoemde groep duidelijk in overtal, koos voor de racefiets voor een toertocht op de weg. Bekende opening naar Ospel en Nederweert en ongeveer parallel aan de A2 naar Maarheeze. De stevige zuidwesten wind stond garant voor hard werken aan kop, maar er werd voorbeeldig doorgedraaid. Zodoende waren de lasten gelijk verdeeld en al snel was de groep op weg door het stroomgebied van de Kleine Aa en de Buulder Aa naar Zevenhuizen, een gebiedje ten zuidoosten van Leende.
Dit was het keerpunt en even uitkijken bij het oprijden van de voorrangsweg. Door het buitengebied naar de Sterkselseweg, om vervolgens via Sterksel naar de bossen van de Strabrechtse Heide nabij Lierop te rijden. De renners willen zoveel mogelijk uit de wind rijden en dat leverde in combinatie met het soms gladde wegdek – een gevolg van vallende bladeren en modder op de weg- wat rommelige situaties op. Het tempo wordt echter onmiddellijk wat aangepast om de veiligheid voor iedereen te waarborgen. Net voor Lierop terug in westelijke richting langs de A 67 en nadat die overgestoken is weer aan de overzijde terug naar Lierop. Door Diesdonk naar Vlierden en Deurne om de Snoertsebaan te nemen naar Neerkant. De Vuurlinie en de Vieruitersten nog op weg naar de afsluitende koffie na een mooie rit van ruim 90 km.
Ook de damesgroep paste zich aan de omstandigheden aan en ruilde de geplande ATB tocht in de Heldense bossen in voor een aardige toertocht op de weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *