Zaterdag 26 september: Sluitingstocht.

Goede omstandigheden op zaterdagmiddag na een wat regenachtige morgen. Een temperatuur waar het peloton toch even aan moest wennen, een tiental graden koeler dan een week eerder. Toch was het prima weer eigenlijk voor de afsluitingstocht. Een noordwestelijke wind, die niet al te krachtig was en intussen waren de wegen droog gewaaid. De heren A groep had ronde Sambeek van 119 km op het programma staan. Om 13.00 uur een herengroep van vijftien, een mix van heren AB en B aan het vertrek, terwijl de damesploeg jammer genoeg maar twee liefhebbers telde.
Er werd gekozen voor ronde Bakel van navigator Piet door een groep, terwijl de andere groep van acht Vlierden-Bakel ging rijden. Even wat perikelen voordat de route draadloos van de ene Garmin naar de andere kon worden verzonden, maar al met al waren beide groepen al vlot op weg. Voor menigeen de eerste keer dat deze route werd gereden en beide groepen waren enthousiast over het parcours. Mooie rustige buitenafweggetjes en gezien de windrichting ook een goede keuze.
Dat kwam na afloop allemaal bij elkaar bij de Siem waar de koffie en vlaai klaar stonden om het wegseizoen officieel af te sluiten. Het was uiteraard nog even gezellig met de helft op het terras, terwijl de andere helft met belangstelling het WK voor dames kon volgen en kon genieten van de prachtige opnames van een solo-rit van later winnaar Anne van der Breggen, die een dubbelslag sloeg door behalve de tijdrit ook de wegrace op haar naam te schrijven. Heel bemoedigend was te zien dat een renner die eerder dit jaar door een flinke valpartij was uitgeschakeld weer op de racefiets bescheiden weliswaar, wat km’ s kon maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *