Zaterdag 29 december: Heren A: MTB Heldense bossen

Een grijze zaterdagmiddag met een straf windje uit het zuidwesten en een graadje of 6. Met 5 man rijden we voor de afwisseling weer eens naar de Heldense bossen.

Met voorrijder Ronald zoeken we de vele Heldense paedjes op en knopen we die aan elkaar tot een leuke route. Er zijn de afgelopen periode wat boswerkzaamheden geweest en dat heeft er voor gezorgd dat er weer nieuwe paden zijn ontstaan. Het is nog altijd onbegrijpelijk dat er geen permanente MTB route gemaakt mag worden. Maar omdat nu iedereen kriskras door het bos rijdt kun je wel iedere keer weer een andere gevarieerde tocht maken. Linksom, rechtsom of in tegengestelde richting, het kan allemaal! Dat heeft dus ook zo zijn voordelen. Met de nodige obstakels zoals takken, stammen, wortels, steile klimmetjes en los zand is het lekker spelen in het bos!

Wat opvalt is dat in de afgelopen dagen enkele crossmotoren behoorlijk wat schade hebben aangericht aan de routes. Vandaag ook weer in Helden, overal sporen en we kunnen ze zelfs horen. De boswachter was al op zoek naar deze illegale bezigheid.

Na circa 2 uurtjes rondtoeren vinden we het mooi geweest en rijden we naar De Siem. Ondertussen is het wat gaan miezeren, maar dat mag de pret niet drukken. Via het zandpad langs de Kaumeshoek, richting Beringerzand en Grashoek om de tegenwind wat te ontzien. Wederom een mooie rit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *