Zaterdag 29 september: Afsluitingstocht.

Een hele mooie herfstdag om het wegseizoen officieel af te sluiten. Zaterdagmiddag rond de klok van enen is het vertrektijdstip. Acht dames, vijf heren A en veertien heren B aan het vertrek. De A groep koos voor ronde Meinweg van iets meer dan 95 km en was trouwens wat eerder vertrokken. De B groep werd , na een wat aarzelende groepsindeling, opgedeeld in twee groepen. Er werd gekozen voor ronde Broekhuizen. Het ene zevental reed linksom, het andere rechtsom. Halverwege kwamen de groepen elkaar dus vriendelijk groetend tegen. De met de klok mee fietsers stopten in Helenaveen nog even om een der deelnemers de gelegenheid te geven zijn ketting van wat smeermiddel te voorzien. Het hinderlijke kraken van een zo goed als gloednieuwe fiets kan ook niet.
Enkele malen van de fiets af vanwege wegwerkzaamheden, maar dat kon de pret echt niet drukken. Het weer zat mee, al was de oostelijke wind toch wel merkbaar. Al met al hele mooie afsluitingsrit van ruim 80 km, terwijl het tegen de klok in rijdende zevental er een paar km meer op had zitten. Een paar eenlingen die de dikke banden hadden gekozen sloot ook nog aan na afloop.
De afsluiting was zoals afgelopen jaren, buiten op het terras van de Siem in de zon, uit de wind. En uiteraard koffie met heerlijke Meijelse vlaai. Voortreffelijk seizoenseinde!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *