Zaterdag 30 juli:                               Berg en Dal / Fietsen door de bomen-Lommel / ronde Duitsland / Leende Sterksel

Een fantastisch mooie zomerdag deze zaterdag met even leuke toertochten op de kalender. Een vijftallige heren A groep reed met een stevig gemiddelde de 185 km lange tocht Berg en Dal, met de bekende Duivelsberg en de zeven heuvelen. Leuke pitstop is de Old Inn in Ottersum.
Na de middag nog een viertal dames voor ronde van 80 km Leende Sterksel en een negental heren C die onder aanvoering van Jan ronde Duitsland van 100 km reed. Een hele leuke nieuwe pauzeplaats met een goede bak koffie en Duitse maat Kuchen, dus hier aan energieaanvulling geen tekort. Een zeer tevreden groep na afloop. Verder was een groepje dames actief deze zaterdagmiddag.
De zeventallige heren AB reed evenals een achttallige B groep de mooie ronde Hechtel-Eksel oftewel Lommel met als extraatje de lus fietsen door de bomen. De AB groep voorop gezien hun wat hogere snelheid. Bekend terrein tot Budel, maar daarom niet minder fraai. De wind was niet al te sterk en kwam meestal van voren. Dat zou dus de terugweg voordeel opleveren. Bosrijke omgeving bij Rodenrijt en het buitengebied van Achel. Ten westen van Overpelt komt weer een uitgestrekt bosgebied en dat betekent fietspaden, wel goede fietspaden en dus geen centje pijn. Wel soms wat veel draaien en keren. Langs de Proving Ground van Ford Lommel om vervolgens net voor het oorlogskerkhof linksaf te draaien op weg naar het boomkroonpad voor fietsers nabij Hechtel-Eksel. Inmiddels bij bijna iedereen wel bekend een mooi klimrondje, letterlijk een rondje door de boomkruinen. Dat levert vanzelfsprekend een fotomomentje op en al snel weer verder op weg naar de pauzeplaats. Maar eerst door het energiepark, vol met zonnepanelen en windmolens, en nog steeds in ontwikkeling. Langs het kanaal Bocholt-Herentals bevindt zich de pauzeplaats voor de B groep, Jagershof een gezellig sfeervol terras met vriendelijke bediening en bekend vanwege onder andere de voedzame boerenplank, maar ook de uitsmijters en spaghetti gaan er goed in. Uiteraard  moet de uitbater een goeie mop vertellen, het stevige dialect maakt m nog smeuïger. Bidons bijvullen en weer op voor deel twee, nog 75 km voor de boeg. Nog eerst een stukje België en dan de Nederlandse Kempen met plaatsen als Weebosch en Luyksgestel. In deze laatste plaats op ongeveer 110 km had de heren AB groep hun pauzeplek. Even later is het schrikken geblazen als een ziekenwagen en de AB groep daarbij in zicht komt. Wat blijkt: een van de AB renners werd doelbewust van de weg gereden door een automobilist die overigens snel genoeg door de politie opgepakt kon worden. Resultaat na onderzoek: een paar gebroken ribben en flinke kneuzingen. Verder aanzienlijke schade aan de fiets, helm en kleding. Een regelrechte domper op deze fantastische dag. Uiteindelijk gaat het verder via Bergeijk en Valkenswaard naar Leende. Mooi buitengebied van Someren en Someren Eind om via Ospeldijk naar Meijel te koersen voor toch een nakaartrondje ondanks de stevige smet op de dag. Een hele mooie ronde van 165 km, gereden onder de best denkbare omstandigheden, dat wel. Van hieruit veel beterschap voor de getroffene!!

Fietsen door de bomen!! Even een fotomomentje.

Boerenplank, uitsmijters en spaghetti, bij de Vélo kunnen ze niet alleen goed fietsen, maar ook goed eten!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *