Zaterdag 31 augustus t/m zaterdag 7 september: Heren B: Fietsexperience 5: Ardèche.

Na een grondige voorbereiding vertrok op zaterdag 31 augustus een elftal heren B voor hun vijfde Fietsexperience. Bestemming ditmaal was het prachtige zuid Franse natuurgebied Ardèche. De uitvalsbasis bestond uit een typische zuid Franse gite in het dorp Saint Julien du Serre, genaamd Mas Bourlenc, een tiental kilometers noordelijk van Aubenas. Jammer genoeg moest routeplanner Wiek verstek laten gaan wegens griep, hij was niet tijdig hersteld.
Zondagmorgen werd vol goede moed aan de eerste klimtocht begonnen, wetende dat een nat pak in het verschiet zou kunnen liggen. Dat gebeurde dan ook, maar het was niet echt koud en in de afdaling naar huis werd het steeds warmer. De overige dagen zouden prima weer opleveren. Dus werden geweldig mooie tochten gereden in de omgeving. Na een intensieve dag werd een wat rustigere dag ingebouwd, maar evengoed zat in elke route een of meerdere flinke uitdagingen in de vorm van serieus klimwerk. Zes prachtige klimtochten werden ondernomen. Er werd gedisciplineerd gefietst. Rond lunchtijd werd altijd wel een gelegenheid gevonden om de inwendige mens te versterken en met volle bidons aan het tweede deel te beginnen. Het pelotonnetje kreeg een aantal dagen met een zeer forse wind te kampen en dat maakte sommige beklimmingen extra zwaar, zeker op grotere hoogtes. Ook in de afdalingen was extra opletten noodzakelijk. Dat betekende ook dat het bovenin beduidend frisser was dan in de dalen en de jasjes nodig waren. Maar in het algemeen prachtig zomers weer.
Gelukkig had het onderkomen een fraai zwembad en daar werd bijna dagelijks na afloop van de tochten gretig gebruik van gemaakt. Bovendien was een aantal extra actief met tafeltennissen en een paar wandelingen in de nabije omgeving.
S’ morgens een stevig ontbijt en een aantal was elke morgen flink in de weer met de voorbereidingen, koffie zetten, eieren bakken, brood halen, tafel dekken en noem maar op. Het avondeten werd behoudens de eerste dag door de groep zelf bereid. Verrassend hoe prima gerechten voor de dag komen en hoe enthousiast er word gewerkt aan een volle, smaakvolle en gezonde dis. Hetzelfde ritueel bij het opruimen en afwassen. Alles liep eigenlijk vanzelf en dat zorgde voor een ontspannen prima sfeer in de groep.
De routes waren van uitstekende kwaliteit mede dankzij het voorbereidende navigatiewerk van Wiek. Puik werk Wiek!
Fietsexperience 5 was een groot succes en er wordt al gespeculeerd over de zesde versie in 2020!
Alle deelnemers bedankt voor hun bijdrage, speciale dank naar organisatoren Wiek en Huib!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *