Zaterdag 4 september: Piemonte.

Van 28 augustus tot en met 4 september was een twaalftal heren B rijders in Piemonte Italië voor hun jaarlijkse Fietsexperience, uitgave zes ditmaal.
Een mooie uitvalsbasis vormde het royale vakantiehuis in een klein Piemontees dorpje met de welluidende naam Castiglione Tinella. Een mooie landelijke woning op de top van een 460 m hoge heuvel, met prachtig uitzicht over de wijnvelden en het dorp dat in het dal lag. Er werd zes dagen in deze schitterende omgeving geklommen. De omstandigheden waren perfect te noemen, zonnig, warm, niet te warm, weinig wind. Het was niet zozeer de dagelijkse afstand die de grootste sportieve uitdaging vormde, wel het aantal hoogtemeters en meer specifiek de aard van deze hoogtemeters. Er werden diverse heuvels en bergen beklommen, vanaf 150 m hoogte tot 750 meter hoogte. De stijgingspercentages variëren sterk van tussen de 5 en 20 %. De gemiddelde percentages leken mee te vallen, maar in elke tocht zaten er wel een of meerdere klimmen tussen met gemeen steile gedeeltes. In totaliteit werden er zo’n 10.000 hm overwonnen. De kwaliteit van de  wegen was evenzo variërend van soms slecht tot erg goed. Het betekende wel extra opletten, zeker op een aantal geitenpaadjes. Maar ook dit kent zijn charme. De koninginnenrit was de zogeheten wijnrit via Barbaraesco en Barolo, kende een afstand van 125 km en ruim 2500 hm. Een schitterende dag, zowel op sportief gebied als de mooie vergezichten. Eigenlijk vormde elke dag een hoogtepunt, want de omgeving is gewoonweg schitterend, het weer zat ook mee. Onderweg steevast een korte lunch, meestal een authentieke Italiaanse maaltijd in een evenzo authentieke omgeving in de omliggende dorpjes of stadjes. Het ontbijt en het avondeten werd door de groep zelf verzorgd en zorgde ook voor geweldige saamhorigheid. Op dat gebied vormde de inmiddels beruchte proemevlaai van Johan wederom een hoogtepunt, ditmaal werd het bijbehorende lied van de Janse Bagge Band uit volle borst meegezongen! Geweldig!
Elke dag werd het zwembad na thuiskomst gebruikt om de geteisterde spieren af te laten koelen en na het fietsen nog even te genieten onder de Italiaanse zon. Uiteraard werd het elke avond gezellig onder het genot van een plaatselijke wijn of een biertje. Na een stevig ontbijt de volgende dag weer op pad. Totdat het plotseling vrijdagavond is en dat betekent inpakken, een laatste maaltijd, boterhammen maken voor de terugreis en nog even wat nakletsen, want het is om 5.00 vertrek naar huis terug. Een super geslaagd evenement, een hechte groep die met een goed gevoel terug kan kijken op een super geslaagde week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *