Zaterdag 5 oktober: Tongerlo / Schadijkse bossen.

Voor de heren A is het MTB seizoen begonnen. De heren B groep gaf de voorkeur gezien de weersomstandigheden aan een wegtocht deze zaterdagmiddag. Acht MTB’ ers voor de opening van het veldseizoen met de altijd zeer mooie ronde Schadijkse bossen op het programma. Dat betekent ruim 60 km, inclusief de ronde Schadijk. Hier gaat de gashendel open en probeert iedereen een goede tijd neer te zetten. Samen heen, samen terug, maar het permanente parcours daagt uit om volle bak te rijden. Mooi begin en tevreden renners na afloop.
De weggroep was een mengeling van heren B en AB, maar er werd duidelijk rekening gehouden met B tempo. Er werd gekozen voor ronde Tongerlo en wel in een iets alternatieve vorm. Piet was navigator en leidde het peloton van twaalf voortreffelijk over de Nederlandse en Belgische buitenafweggetjes. Keerpunt Tongerlo en de route was in tegengestelde richting dan gebruikelijk en nabij de Zuid Willemsvaart in Tongerlo werd het jaagpad vermeden om de gevallen kastanjes op het fietspad te vermijden. Hier bestond de groep helaas nog maar uit tien fietsers. Tussen Heythuysen en Leveroy immers deed zich ongelukkigerwijs een valpartij voor. Er werd wat geschrokken gereageerd op een tegemoetkomende auto met als gevolg een valpartij helemaal achterin. Hay offerde zich op om met de pechvogel huiswaarts te rijden, er moest immers een wondje gehecht worden. Gelukkig bleef de schade hiertoe beperkt. De fietsers werden deze keer geconfronteerd met de wat minder leuke dingen van het fietsen. Als verkeersdeelnemer loop je het risico op zoiets, ondanks goed opletten. We wensen de pechvogel een spoedig herstel.
Het overblijvende tiental genoot met volle teugen van het goede weer, het mooie tempo en de voortreffelijke route van ruim 85 km. Gekende afsluiting bij de Siem na een geslaagde fietsmiddag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *