Zaterdag 6 april: Zuid-Limburg, Duitsland

Weer een koude zaterdag, dus wat minder liefhebbers dan gebruikelijk voor de klimtocht in het zuiden vanaf Sint Geertruid. Een achttal klimgeiten accepteerde de lage temperaturen en maakten er een prachtige tocht van. Tegen de 100 km werd afgelegd, eenmaal een technisch probleempje oplossen en daar bleef het bij. De meest bekende heuvels van het zuiden zaten in het parcours, Bij vertrek een nat wegdek, maar dat zou snel opdrogen. In de grensstreek werd nog sneeuw in de sloten waargenomen. Een goede generale voor de toerversie Amstel Gold komende week.
De damesgroep reed op zaterdagmiddag een relatief korte tocht. Ook een twaalftal gegadigden van de B-groep voor een 110 km lange tocht rondje Duitsland. Deze tocht werd zaterdagmiddag bovendien gekozen door een zestal A- heren. De omstandigheden werden als gevolg van de doorkomende zon steeds beter, al bleef de wind fris.
Zondagmorgen een zeer hoge opkomst. De damesgroep reed de  ronde Hein Duitsland van 110 km. Een grote groep heren B reed zo’n 90 km, terwijl heren A, twaalf in getal voor de 95 km lange toertocht naar de Meinweg koos. Prachtige omstandigheden, al was het nog fris bij vertrek. Maar de sterke zon en het grotendeels afwezig zijn van de wind zorgden ervoor dat het peloton eindelijk het voorjaarsgevoel kreeg en wat minder kleding nodig had. In Reuver dubbel stootlek als gevolg van te hoge snelheid over een stuk asfalt dat gerepareerd werd. Meteen afgestraft dus! Het veer van Reuver naar Kessel stond vol fietsers, het Everlo peloton en het Vélo-peloton reden gelijktijdig het veer op, een leuk moment en er kon even bijgekletst worden tijdens de overtocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *