Zaterdag 6 augustus:  Slingerberg / Meinweg / Swolgen.

Het tropische weer was even verdreven door een noordoosten wind, die niet al te sterk was, maar voor een aangename verkoeling zorgde. Heerlijk weer voor een toertocht.
Zo dacht een drietal dames erover en koos vanaf 9.00 uur voor ronde Swolgen, prima keuze gezien de kwaliteit van de tocht en de weersomstandigheden, met de wind op kop tot het keerpunt. De heren C groep besloot voor ronde Meinweg vanaf 13.00 uur.
Voor de middagtocht van de heren AB was weinig belangstelling, voor de heren B tocht Slingerberg over België terug wel. Dus werd daarbij aangesloten om 9.00 uur en dat betekende – iedereen was het ermee eens- opsplitsen in een groep van zes en een van zeven. Na afloop louter tevreden renners over behalve de tocht, de omstandigheden, de pauzeplaats ook over die keuze. De heenweg wordt soepeltjes rondgedraaid in een relaxt tempo. Wat kleine oneffenheden zoals de brug bij Roosteren en de heuvel in Berg aan de Maas zijn de opmaak voor het wat betere klimwerk. De eerste van de dag van betekenis is de Denneberg in Bunde. Het begin na de spoorwegovergang is geleidelijk, maar al snel wordt ie steiler. Het venijn zit zoals wel vaker voorkomt in de staart en het is even pittig steil, met name de laatste pakweg honderd meter. Eenieder komt er zonder kleerscheuren vanaf en boven hergroeperen op weg naar de afdaling van de Moorveldsberg. Het tunneltje door en naar de voet van de Slingerberg. Het lijkt erop dat de tweede groep gezamenlijk    boven wil komen, totdat een eenling zich niet kan inhouden en weg wil sprinten. Die wordt tijdig ingerekend en is een ervaring rijker. De Snijdersberg afdalen naar het bekende tunneltje en weer naar de voet van de Slingerberg, waar café Het Engelke wacht op de twee Vélo groepen voor de koffie met vlaai. Prima adres met vriendelijke bediening, een blijvertje dus. Deel twee betekent veelvuldig de wind op kop en het is harder werken geblazen. De schoonheid van de tocht en de omgeving maakt het echter een stuk leuker en ondanks dat een enkeling het wat zwaarder krijgt heeft iedereen het super naar zijn zin. De Maasberg in Elsloo is een korte kasseienklim en wordt voortvarend genomen. De overtocht met het veer in Berg ging ondanks de extreem lage waterstand zonder problemen. Er was dan ook behoorlijk gebaggerd werd gezegd na het hoogwater en de reparaties aan de kade afgelopen jaar. Het fietspad aan gene zijde van de Maas loopt voortreffelijk en is een mooi gedeelte evenals de buitenwegen na het verlaten van dit pad. Uiterst tevreden wordt na 144 km het terras van de Goeije bereikt, waar de koffie en het biertje prima smaken. Wat klantonvriendelijkheid bij t afrekenen betekende dat de keuze voor de afsluiting een volgende keer anders zal zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *