Zaterdag 9 juli:                                 De Hemel van de Peel.

Een prachtige zaterdagmorgen, de dag van het kavelen op het OLS. Rustig weer, tenminste voor de middag, en een hele mooie toertocht van 116 km voor de boeg voor de heren B groep.
Vertrek om 9.00 uur en een achttal gegadigden op het plein. Eentje moest jammer genoeg al snel huiswaarts vanwege een lege batterij. En dan waren we de bebouwde kom nog niet uit….
Dan met zeven man verder voor de: Hoezo Hemel van de Peel? Het was zulk mooi weer, de wegen waren van uitstekende kwaliteit en de route is zo mooi dat er gevraagd werd hoe men in hemelsnaam deze tocht de naam Hel van de Peel gegeven kon hebben. Er werd terecht geopperd om de naam te veranderen in Hemel van de Peel. Een zwakke noordwesten wind hinderde het groepje geen enkel moment al was het even met name na de pauze even iets harder werken. Het gaat door mooi buitengebied via Helenaveen en Griendtsveen naar Ysselsteyn. Een vervelend motorongeval, waarbij een motorrijder aangereden leek te zijn door een auto. Er is volop assistentie aanwezig en de ziekenwagen was in aantocht gelukkig. Het leek mee te vallen, maar je weet nooit en het drukte toch even de stemming. Door Oirlo op weg naar Maashees en via Holthees naar Overloon, waar traditioneel de pauze wordt gehouden. De koffie en het aardbeiengebak gaan er goed in en de bediening is vriendelijk. Bidons bijvullen en weer de fiets op richting Vredepeel en Milheeze. Noordelijk van Deurne naar de oversteek van de N270 en via Vlierden naar het Leensel. Het begint enigszins donker te kijken, maar het blijft droog. Al wordt het naarmate Meijel dichterbij komt t steeds duidelijker dat er wat regen gevallen is. Net op het moment dat het terras van de Goeije bereikt wordt vallen er een paar dikke druppels en daar blijft t bij. Inmiddels is de wind stevig aangetrokken en zal behoorlijk krachtig blijven de rest van de middag en zal ongetwijfeld invloed hebben gehad op de schietprestaties onder de OLS bomen. Even koffie drinken en er wordt uitermate tevreden teruggekeken op een zeer geslaagde toertocht van ruim 116 km. Hemel van de Peel dus!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *