Zeven 40 jarige jubilarissen TWC de Vélo

Op 4 oktober 2014 bestond TWC de Vélo 40 jaar. Dit werd gevierd op de jaarlijkse feestavond op zaterdag 11 oktober 2014.
Tijdens deze feestavond werd aandacht besteed aan maar liefst zeven 40 jarige jubilarissen. Het zevental is vanaf de oprichting in 1974 lid van Toer en Wielerclub de Vélo uit Meijel. 1974 Was het jaar dat Gerrie Kneteman de 9e editie van de Amstel Gold race won en Eddy Merckx de Ronde van Frankrijk voor de 5e en tevens laatste maal won.
Erelid Jac Simons en Jan Nijssen waren respectievelijk de eerste en de tweede voorzitter van de vereniging, terwijl Henk Beckers jarenlang secretaris is geweest. In de beginjaren lag het accent meer op wedstrijden rijden, heden ten dage wordt er bijna uitsluitend aan toerfietsen gedaan. Zo zijn Geert-Jan Nijssen, Had Graat, Jan Nijssen, Henk Beckers, Ger Hendriks en Tom Bakker allen als wedstrijdrenner actief geweest. Zowel Had als Ger hebben veel betekend voor de MTB- en cyclocrosswedstrijden en zijn vaak nu nog als helper of ondersteuner actief. Henk Beckers is nog steeds actief als kledingbeheerder van de vereniging. Jan Nijssen loodst de Vélo-renners door het woud van technische zaken en heeft alle renners wegwijs gemaakt vanaf het schakelen op de buis met maar zes of zeven versnellingen tot nu met volledig elektronisch schakelen en meer dan 30 versnellingen.
Voorzitter Johan ten Dam bedankte het zevental voor hun jarenlange inzet voor de club en reikte hen een fraai aandenken uit in de vorm van een beeldje van een wielrenner. Voor de partners was een bos bloemen beschikbaar.

 

 

Sjaak Simons, Henk Beckers, Tom Bakker, Had Graat, Gert Jan Nijssen, Ger Hendriks en Jan Nijssen

Sjaak Simons, Henk Beckers, Tom Bakker, Had Graat, Gert Jan Nijssen, Ger Hendriks en Jan Nijssen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *