Zondag 10 oktober: ATB / Heel / Hel van de Peel kort.

De wereld was klein ten tijde van vertrek op zondagmorgen. De mist had bezit genomen van het landschap en het was frisjes. Dus begrijpelijk dat de meerderheid voor de ATB koos. De mountainbikers verdeelden zich in een paar groepjes. Een groep koos direct voor de Schadijkse bossen en dat betekent meer dan 60 km, want het is al bijna 20 km heen en 20 km terug. Maar dat is de moeite waard, want er ligt een schitterend parcours te wachten. Een andere groep koos na de opening in Meijel voor Neerkant en Liessel en kwam zodoende op 55 km uit. Een magnifiek begin van het veldseizoen. Een paar gravelmannen ook nog, want ook dat wordt steeds populairder,
Dan waren er uiteraard ook nog wegfietsers, zowel van heren B als AB. Die zochten elkaar op en dat betekende een achttal dat koos voor de korte versie van de Hel van de Peel. Een uitstekende ronde van ruim 75 km over ideale wegen. Het eerste kwartier koude vingers, maar al doende warmde men op en de kou was geen probleem meer. Al bleef het de gehele weg mistig en dat betekende dubbel uitkijken en de bril afzetten.
Een zestal dames bovendien, dat ook koos voor de wegfiets. Een ietwat geïmproviseerde ronde van 63 km met als keerpunt Heel. Ook hier mist al brak de zon wat eerder door dan het wat noordelijker deed. Dat alles kwam samen bij de Heere voor een gekende afsluiting en het sportief gedeelte van het weekend zit er weer op! Prima geslaagd overigens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *