Zondag 12 februari: Toertocht Liessel / Heldense bossen / Kleine ronde Vélo-tour Midden Limburg.

Wederom een grijze maar erg rustige winterdag met temperaturen wat boven normaal voor de tijd van het jaar. De mtb-toertocht vanuit Liessel staat op het programma. Om 8.30 staan dan ook twintig mountainbikers klaar om naar Liessel te koersen. Na het inschrijven kiezen alle partijen voor de lange ronde van 65 km, die behalve het parcours van Liessel en Vlierden, ook de Bakelse bossen en de Zandbos in Deurne bevat. Dat betekent bij terugkomst bij de Heere dat de tellers 85 km aangeven. De Liesselse tocht is altijd van prima kwaliteit en nu zeker gezien de omstandigheden, mooie droge singeltracks. Veel deelnemers dus en in dit geval zijn dat er ruim 700. Het bekende uitstekende onderhoud aan de vaste route en de gunstige ligging spelen hier zeker een rol.
Dan een heren C groep van negen die onder aanvoering van Jan de Heldense bossen opzoekt en een voortreffelijke ronde krijgt voorgeschoteld. Hoe kan het ook anders met zo’n navigator.
Een achttal renners kiest evenals op zaterdag voor de smalle bandjes en gaat voor de korte versie van de Vélo-tour Midden Limburg maar dan in tegengestelde richting. Er was nauwelijks wind, en dat zorgde ervoor dat de gevoelstemperatuur nog wat hoger lag dan op zaterdagmiddag. Het achttal genoot volop van deze prachtige ronde van 77 km. Verder was een damesgroepje actief en een viertal gravelfietsers. Dus een drukke bedoening bij de Heere na afloop. En elke fietskeuze was gerechtvaardigd deze zondag. Het veldseizoen nadert zijn einde, de maand februari nog en dan gaat het wegprogramma van start………….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *