Zondag 12 januari: Grashoek / Asten.

Voortreffelijk weer op zondagmorgen. Eerst wat bewolkt, maar al snel genoeg zou de zon volop doorkomen. Wel stond er een stevige zuidwesten wind. En volop mountainbike activiteiten in de regio. De NTFU toertocht in Asten was daar een van en een groep van zes Vélo-renners toog in alle vroegte die kant op evenals maar liefst 640 anderen. Mooie opkomst en de groep meldde dat er een aantal nieuwe aantrekkelijke gedeeltes in het parcours zaten. Het betekent tevens dat ze er meer dan 80 km op hebben zitten als ze bij de Heere aanschuiven.
Dan is er de toertocht vanuit Helden met de welluidende naam “Kweestneet det doa paedjes wore”. Ook hier prima deelname en dat was te zien in Meijel en Neerkant want gedeeltes van beide parcoursen waren in deze tocht opgenomen met een pauzeplaats bij het startpunt van de Simonshoekse route.
Dan een grote groep van maar liefst zeventien heren die gezamenlijk vertrok voor een leuke ronde die behalve Meijel en Neerkant ook de Grashoekse bossen en het Startebos opzocht. Gaandeweg viel de groep uiteen, wel beter ook, want mountainbiken in één zo’n grote groep is wel erg lastig. Zeker als er wat krachtsverschillen of behendigheidsverschillen zijn. Dat trof elkaar uiteindelijk weer bij eindstation de Heere, waar zoals gebruikelijk de routes nogmaals de revue passeren. Kort na binnenkomst van alle groepen begint het licht te regenen, maar iedereen is tijdig binnen. Mooie zondag met het NK veldrijden voor de boeg na de middag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *