Zondag 12 juni:                                Soerendonk.

Een ideale zomerse zondag en dus ook prima omstandigheden voor het Vélo-weekend. De deelnemers hadden prachtige omstandigheden voor de tocht naar Etten Leur op vrijdag, voor wandel- c.q. fietstochten op zaterdag en de terugtocht op zondag met de wind in de rug.
Gevat werd opgemerkt op het plein op zondagmorgen: “O, er zijn er toch meer die niet mee mogen”. En was er dus gewoon een aantal present voor de wekelijkse toertocht.
Een snelle groep van een man of zeven en een zevental mix van heren B en C. Laatstgenoemde groep koos gezien de windrichting voor ronde Soerendonk van 90 km. Al was de wind maar matig van kracht. Een hele aardige tocht, de wegen zijn bekend, overwegend mooie landelijke wegen, weinig verkeer en een mooie omgeving. Het was wel een keer uitkijken geblazen ter hoogte van Hugterheide als een tegemoetkomende automobiliste totaal geen ruimte aan fietsers geeft, ook al waren die intussen netjes achter elkaar gaan fietsen. Een actie, bewust of onbewust, in elk geval zorgde het voor een uiterst gevaarlijke situatie. Gelukkig zonder gevolgen, alleen een geschrokken pelotonnetje. De terugweg verliep vlotjes met de wind in de rug en net voor twaalven terug bij de Heere op het terras, waar de soep, koffie en uiteraard het biertje een welkome afsluiting van het sportieve weekend vormden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *