Zondag 12 mei: Heren B: Bos en Peel, Bakel-Overloon.

Een hele mooie ietwat frisse zondagmorgen en een noordenwind, die niet al te sterk was. Dus volop roodgeelzwart op het plein, weliswaar in lange broeken en lange mouwen. De heren A groep bestond uit een elftal en reed ronde Achelse Kluis van 95 km. Twee damesgroepen zorgden ook voor een respectabel aantal dames.
De heren B groep was zoals gebruikelijk groter en werd in tweeën gesplitst. Een groep van zeven die aan een klein tandje minder de voorkeur gaf, koos voor een hele mooie ietwat geïmproviseerde tocht van 90 km. De tocht werd Bakel, Overloon genoemd en bestond uit een combinatie van mooie buitenafweggetjes die in tochten zitten als Overloon, Milheeze, Gemert. Een uitermate tevreden pelotonnetje na afloop en het lijkt erop dat deze tocht een definitieve plek op de kalenders gaat krijgen.
Dan een heren B groep van twaalf, die koos voor de gekende ronde Bos en Peel, eens gemaakt door Had al een hele tijd geleden. Een vaste opmerking die bij deze ronde lijkt te horen is: “veel draaien en keren”. Dat blijkt in de praktijk reuze mee te vallen. Dat gevoel krijgt menigeen omdat je niet ver van huis komt en toch tegen de 90 km op de tellers krijgt. Het gevolg is wel dat de kopmannen steeds de wind anders krijgen, dan weer van achter, dan van voren of van opzij. Eenmaal van voren betekent afhankelijk van welke buurman steevast hard werken. Maar er kan ook van geprofiteerd worden en eenmaal moeten de kopmannen van dat moment tot de orde geroepen worden. Die geven daar probleemloos gehoor aan. Via Koningslust en de Vosberg terug naar Meijel. Ook hier een zeer tevreden gezelschap en dat blijkt ook tijdens het nakaarten. Het Vélo-weekend nadert met rasse schreden en komend weekend een uitgelezen kans om km ’s in de benen te krijgen middels de Kleine Ronde Limburg, hopelijk werkt het weer wat mee! Mooi fietsweekend afgesloten op Moederdag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *