Zondag 13 oktober: Wessem / Schadijkse bossen / Heldense bossen / Dennendijkse bossen.

Op zaterdag werd er door diverse groepjes of eenlingen in de morgen gefietst omdat vanaf 16.00 uur de Vélo-feestavond zou beginnen. Een record opkomst van 70 op de feestavond, die bij de Heere plaats vond. De organisatie had leuke opdrachten bedacht die in groepen in het dorp per fiets uitgevoerd moesten worden. Later op de avond werden alle creatieve foto’s op beeldscherm getoond. Uiteraard werden de jubilarissen toegesproken door voorzitter Frans-jozef, bijgestaan door twee lieftallige assistentes die garant stonden voor bloemen en zoenen! De frietwagen vond gretig aftrek en na het officiële gedeelte en de prijsuitreiking werden de nodige kelen gesmeerd. Het werd een zeer gezellige avond die tot in de kleine uurtjes doorging voor een aantal diehards. Daarvan was trouwens maar een enkeling present op de fiets op zondagmorgen, maar dat terzijde.
Het regende op zondagmorgen wat op het vertrektijdstip, dus wat appverkeer en het werd een half uur later. Een groep van twaalf wegfietsers reed een leuke ronde van 75 km onder navigatie van Piet van Bree met als keerpunt Wessem. Een eervolle vermelding voor de navigator is op zijn plaats, er werd langs het mooiste preiveld ever gereden! Het was erg zacht weer, de weg was echter plaatselijk nat. En vuil, het is immers oogsttijd voor de boeren. Dus wat vuile tenues en fietsen uiteraard, maar dat deed niets af aan het feit dat er prima gefietst kon worden. Uiteraard lek onder deze omstandigheden, ook al is de lekbestendigheid van de banden sterk verbeterd de laatste jaren. Tweemaal zelfs en dat betekende een wat latere terugkomst bij de Heere dan gebruikelijk. Dus een gehalveerd aantal voor de soep, die onmiddellijk werd opgediend. Even later arriveert de damesgroep, die net voor thuiskomst ook met lek te kampen hadden.
Er werd in diverse groepjes gefietst deze zondagmorgen op de MTB. Een viertal snelle A mannen had voor de Heldense bossen gekozen. Een zevental koos voor de prachtige Schadijkse bossen, terwijl nog twee groepjes Neerkant, Liessel en Dennendijkse bossen aandeed. Opmerkelijk detail, de fietsen en tenues van de mountainbikers waren minder vuil dan die van de wegfietsers. Een zeer geslaagde feestavond, gevolgd door een prima fietszondag, dat was de score van dit weekend! Organisatie feestavond, bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *