Zondag 15 augustus: Soerendonk / Achelse Kluis / Molenbeersel.

Prachtig zomers weer, een matige zuidwesten wind, die naar het westen zou trekken. Dus een prima opkomst. Een damesgroep van zes reed een langere tocht dan gebruikelijk op zondagmorgen, Achelse Kluis van 95 km. De heren AB groep van negen renners had Molenbeersel van 87 km op de kalender staan, een mooie afstand voor een herstelrit na de Kleine ronde Limburg van zaterdag.
De grootste groep was de heren B groep van zeventien liefhebbers, dus twee groepen voor ronde Soerendonk van 90 km. Tegen de wind in naar het keerpunt, vervolgens grotendeels met de wind in de rug vanaf Soerendonk naar Meijel terug. Het viaduct over de A2 op weg naar Nederweert gaf aanleiding tot een sprintje naar boven. Jan zag dat wat anders en besloot de afdaling te gebruiken om te demarreren. Net op dat moment werd er lek geconstateerd, dus stoppen en bandje wisselen. Geert deed zijn best Jan te achterhalen, die had de roep om lek immers gemist en zat nog volop in de demarrage. We hebben hem niet meer terug gezien, pas bij de Heere waar hij al achter een groot glas bier zat. Inmiddels was groep twee gepasseerd en die hebben hem ook niet weten te achterhalen. Hij blijkt duidelijk klaar te zijn voor de Italiaanse heuvels !
Wederom een heel leuk weekend voor de diverse tochten. Uiteraard vormde en het terras en het café van de Heere het decor voor de gezellige afsluiting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *