Zondag 16 januari: Weer leven in de brouwerij!

Na het aankondigen van versoepelingen is er weer wat ruimte ontstaan voor buitensporters in groepsverband. Op zaterdag een groepje actief voor een leuke en erg intensieve tocht in de Heldense bossen en er zijn ook nog wat eenlingen en tweetallen actief geweest.
Op zondag eindelijk weer eens een redelijke gevuld Raadhuisplein met Vélo-kleuren. Een twintigtal fietsers gaven acte de presence. Een drietal dames op de mountainbike en de rest betrof heren voornamelijk op de mountainbike, maar ook een paar gravelbikes. Verder werd kort na vertrek een tweetal wegfietsers geconstateerd. Een vrij grote groep heren A, verder een groep heren AB en het tiental heren B verdeelde zich in twee groepen. Grofweg zochten alle groepen de Neerkantse en Liesselse route op met wat variaties. Een B groep begon in Meijel om later ook de genoemde routes te rijden, maar werden binnen vier km al geconfronteerd met een lekke band, die later ondanks vervanging nog tweemaal op zou spelen. Opmerkelijk dat voordat naar Liessel gedraaid werd er nog een eentje huiswaarts keerde met een leegloper. Lek komt bij de MTB niet vaak voor, nu tweemaal. Desondanks werd er een hele leuke tocht afgewerkt en de paden lagen er dan ook voortreffelijk bij. Wel was nog duidelijk zichtbaar dat het afgelopen weekend uitzonderlijk veel natte plekken had opgeleverd die nu weer prima waren. Het was dan ook een drukte van belang met fietsers en dat was kort na vertrek in Meijel al duidelijk. Ongekend hoeveel aantrekkingskracht dit parcours heeft !
In elk geval was er weer leven in de Vélo-brouwerij. Al kon de brouwerij nog weinig verdienen aan de fietsers als gevolg van de gedwongen sluiting. Ook dat lijkt binnenkort verleden tijd. Mooi dat er weer samen gefietst kon worden in elk geval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *