Zondag 17 mei: Het Vélo-peloton komt weer in actie.

Na twee maanden strenge coronamaatregelen en dus veel alleen fietsen zijn sinds afgelopen week de regels wat versoepeld. De NFTU gaf duidelijke richtlijnen en dat betekent voor fietsers dat er weer in groepsverband gefietst kon worden. Weliswaar in groepjes van maximaal vier renners.
De boodschap om zodra er een viertal aanwezig is op het plein in een groepje te vertrekken vond goed gehoor. Op zaterdag een groepje van vier dat om 8.00 uur vertrok voor de 130 km lange toertocht Landhorst. Het is een mooie fietsdag, wel de nodige wind, maar de lasten kunnen tenminste weer wat verdeeld worden. Een prachtige rit, niet in de allermooiste omgeving in het voor agrariërs geoptimaliseerde landschap, maar wel mooie en rustige wegen. De gevolgen van de stevige ruilverkavelingen zijn goed zichtbaar in het landschap nabij de Middenpeelweg. Lange grote rechte percelen en dito lange rechte wegen. Een stevig tempo en een mooie rit in eindelijk weer eens in een groepje is de korte samenvatting. Na de middag twee groepen van vier die een ronde van 90 km fietsen, rondje Sterksel plus werd het genoemd. Ook hier tevreden geluiden.
Op zondagmorgen eindelijke weer eens roodgele tenues op de wegen die naar de kerk leiden. Zodra er een viertal present is wordt er vertrokken. Minstens twee herengroepen voor ronde Meerlo Boekend van 90 km. Ideale omstandigheden voor te fietsen, iets fris bij vertrek, maar dat zou snel beter worden. De wind was matig uit voornamelijk westelijke richting maar was geen spelbreker, integendeel. Hoeveel groepjes uiteindelijk actief zijn geweest is de verslaggever niet bekend. We moeten het nog steeds zonder horeca stellen, dus er was geen mogelijkheid om bij te praten en een overzicht van de gefietste routes en aantallen ontbreekt. Ook de dames gaven acte de presence en ongetwijfeld zijn er nog eenlingen of kleine groepjes apart in de weer geweest. Het begin is in elk geval gemaakt en dat smaakt naar meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *