Zondag 17 november: Heren AB / B: Oostappen. Wedstrijden Simonshoekse bossen.

Een fantastische winters aandoende dag, weinig wind, een mooi zonnetje aan de hemel na een nacht met pittige nachtvorst. Ondanks dat er hulp nodig was voor de wedstrijden een goede opkomst op zondagmorgen. De heren AB / B werd in twee groepen verdeeld, terwijl een groep A / AB spontaan ontstond. Een heren groep uit de eerstgenoemde categorie trok naar de Grashoekse bossen en reed een mooie ronde ondanks dat soms de gekende paadjes van weleer wat lastig te vinden waren en lange tijd ongebruikt zijn gebleven. Dan de overige twee groepen en die kozen voor keerpunt Oostappen. Dat betekent de parcoursen van Neerkant, Liessel, Oostappen en Schietberg. Dat levert in totaal zo’n 60 km MTB genot op. Het was heerlijk fietsen op deze zondagmorgen. Even naar de Heere en voor diegenen die hulp moesten bieden bij de wedstrijden snel even nakaarten en op naar de Simonshoek.

Ook voor de wedstrijden in de diverse categorieën MTB en cyclecross was het een fantastische dag. Het parcours lag er formidabel bij. De parcoursbouwers Had en Ger hadden wederom een geweldig parcours voorbereid. Selectief, voldoende mogelijkheden om te passeren, uitdagend, technisch en toch plaatselijk ook weer snel. De reacties van de renners waren uitermate positief. Er waren uiteindelijk maar liefst 205 renners van jeugd tot masters die deelnamen aan de wedstrijden voor de Toma cycles Cup. In de categorie amateurs was ons lid Ruud Haast een van de deelnemers. Hij wilde met weinig ervaring in het wedstrijdrijden wel eens proeven aan deze tak van koersen. In een uitermate sterk deelnemersveld wist hij de vijfde plaats in de wacht te slepen. Na de eerste helft van de strijd was een zeer sterk en ervaren drietal weg en uit zicht. Zij zouden strijden om de podiumplaatsen. Een drietal daarachter streed fel om de posities daarachter. Ruud lag enige tijd in zesde positie en had de handen vol om die te verdedigen. Echter hij had voldoende over in zijn zeer sterke laatste ronde om uiteindelijk duidelijk als vijfde over de finish te komen. Voor een toerrijder in dit deelnemersveld een meer dan uitstekende prestatie. Ruud gefeliciteerd met deze uitslag! Petje af!
TWC de Vélo kan terug kijken op een zeer geslaagde wedstrijddag. Het weer was prima, het aantal deelnemers en toeschouwers was eveneens hoog. Het parcours kreeg veel lof van zowel deelnemers als kijkers. De tent waarin de catering was gevestigd kreeg veel aanloop en vormde het middelpunt van de happening, omlijst door een aantal sfeervolle vuurkorven. De catering werd verzorgd door onze damesgroep, dus dik in orde. Na afloop gezamenlijk de schouders eronder om alles op te ruimen en het bos netjes achter te laten. Een woord van dank aan alle vrijwilligers die in welke vorm dan ook hebben bijgedragen aan het welslagen van deze mooie dag. Speciaal woord van dank voor de organisatie bestaande uit Gerrit, Ger en Had.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *