Zondag 17 oktober: Sjeiven Dörpel kort / MTB diversen.

Een rustige najaarsdag half oktober op de grens van het wegfietsen en het veldfietsen. Dus diverse fietsen te zien op deze mooie zondagmorgen, al was het wat frisjes ten tijde van vertrek. Een handvol gravelrijders, een groot aantal mountainbikers en een groepje van zeven liefhebbers voor de wegfiets. Voor elke keuze iets te zeggen, de omstandigheden voor elke keuze waren uitstekend.
De MTB-ers verdeelden zich in een aantal groepjes en er werd voornamelijk Meijel, Neerkant, Schietberg en Liessel gereden. Een klein aantal kwam toch nog met bemodderde fietsen terug ondanks eigenlijk vlekkeloze parcoursen. Maar tevreden bikers na afloop.
Het zevental op de racefiets koos voor ronde Sjeiven Dörpel, maar dan gezien het vertrektijdstip van 9.30 uur, de verkorte versie van 77 km. Via Caluna, Hollander en de Mildert richting Swartbroek. Ten oosten van Stramproy naar het Belgische Grootbeersel en dan volgt mooi buitengebied, inclusief een macadamweg richting Aldeneik. Ditmaal geen vlaai en koffie bij De Sjeiven Dörpel, wel langs de jachthaven van Geistingen. Via Neeritter naar Hunsel en het loopt lekker op deze rustige morgen met weinig wind. Westelijk van Baexem en via Maxet naar Aan de Bergen. Via het Karreveld naar de Meijelseweg en de kopmannen geven extra gas om klokslag 12.00 bij de kerk te zijn. De afsluiting is als vanouds een gezellige boel. De zaterdag had ook verschillende fietskeuzes opgeleverd, al was de wegfiets nog wel in de meerderheid. Het moment dat er uitsluitend op gravel of in het bos gekoerst wordt nadert naarmate de dagen korten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *