Zondag 19 mei: Heren B: Swolgen / Gemert.

Een hele mooie zondag, zacht en een zon die zich regelmatig laat zien, erg weinig wind uit noord, soms noordoostelijke richting. Als gevolg van een nachtelijk buitje een wat vochtig aandoende zondagmorgen. Dus goede opkomsten in vooral zomertenue op het plein. Een heren A groep van zes, een heren AB groep van acht. Deze groep kiest voor ronde Gemert van 94 km. Een heel tevreden groep die tijdig het terras van de Heere bereikt rond de klok van twaalf.
Vervolgens twee herengroepen B, een groep van zes die een tandje lager willen en een groep van twaalf. Het zestal kiest voor ronde Gemert en snijdt kort voor Gemert een stukje af en brengt zodoende hun afstand op zo’n 85 km. Veel kopbeurten, het zou beter geweest zijn dat het een achttal was. Hopelijk krijgen we dat de komende weken wel geregeld.
Dan het twaalftal, de maximum grootte die we eigenlijk willen en hebben afgesproken, kiest na kort overleg voor rondje Swolgen. De geplande afstand wordt ruim overschreden omdat op de terugweg de voorkeur wordt gegeven aan de Greenport bikeway in plaats van het fietspad naar Sevenum. Dat betekent de houten brug met de bekende golven over de A73 heen. Maar terug naar het begin van het parcours, net over het spoor tussen Deurne en Griendtsveen. Daar moet eerst een lek gedicht worden en dat kost een paar patronen, zul je net zien als er elf fietsers zijn die meekijken. Tot het keerpunt Swolgen wordt er redelijk ontspannen gekoerst. Daarna loopt het tempo geleidelijk op en elke nieuwe kopman lijkt er een schepje bovenop te willen doen of op zijn minst het tempo gelijk houden. Dus wordt er behoorlijk doorgereden, zonder dat iemand in de problemen komt. Een minpuntje is het soms te snel willen oversteken door een enkeling, het besef dat een twaalfkoppig ruimte nodig heeft om veilig over te steken ontbreekt dan even. Gelukkig incidenteel en het levert geen problemen op, toch een punt om te verbeteren……. Op de Kaumeshoek ligt een te flinke laag steentjes en dat betekent extra uitkijken. Met ruim 94 km op de tellers wordt, ondanks eenmaal lek, net na twaalven de Heere bereikt, waar een paar groepen het terras verkiezen voor een kruk binnen. Beide opties was wat voor te zeggen. In elk geval voor alle groepen hele aardige en geslaagde toertochten onder hele mooie omstandigheden. Laat het Vélo-weekend nu maar komen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *