Zondag 2 Oktober:                         De zestig mijl van Méél.

Op zaterdagavond, daags voor de graveltocht met de welluidende naam de 60 mijl van Méél, was de jaarlijkse feestavond. Locatie was het clubgebouw van LTC Meijel. Een hele leuke feestavond, met kort na de opening een voortreffelijke barbecue. Vervolgens na een leuke introductie van ZSW uit Walsberg (zakken smijters Walsberg), die de aanwezigen de fijne kneepjes van een in de VS bekende sport, het zogeheten cornhole, bijbracht. Vertaald naar het Deurnese dialect: zakke smijte. Fanatiek werd er een competitie gehouden en de uiteindelijke finale bracht als winnaar Rob Peeters voort, die zich de titel koning van het zakken smijten van de Vélo mag noemen. Er werd al gefluisterd dat hem door ZSW een lucratief contact werd aangeboden. Hele leuke activiteit en dat werd door de deelnemers erg gewaardeerd. Ook de vier promotors van die sport hadden het naar hun zin en het feit dat het spel met zoveel enthousiasme werd gespeeld deed hen zichtbaar goed!
Na afloop en de prijsuitreiking werden de drie aanwezige 25-jarige jubilarissen in het zonnetje gezet door de voorzitter. Eric Berben, Wim Strijbos en Ruud Gielen mochten dan ook de bloemen en bijbehorende zoenen in ontvangst nemen. Daarna werd het feest nog gezellig voortgezet onder het genot van een pintje of wat dies meer zij. Voortreffelijke feestavond, hele mooie accommodatie, organisatie bedankt voor deze leuke avond.
De naweeën van de feestavond waren gering getuige de deelname zondagmorgen. Een groot aantal Vélo-renners al op tijd present voor de eerste uitgave van de graveltocht van de Vélo. Alle deelnemers werden op de startlocatie hartelijk welkom geheten door Willum, het Peelzwijn. Met name de jeugdige renners konden dit erg waarderen. Daarnaast waren er diverse volwassenen die van de gelegenheid gebruik maakten om met Willum op de foto te gaan. Ondanks de vele regen die s’ nachts gevallen was telde de organisatie 220 deelnemers, waaronder 35 Vélorenners. Er waren vier afstanden waaruit men kon kiezen. Voor de kids was een uitgepijlde route van 10 mijl, pakweg 15 km beschikbaar. In totaal waren er 20 jeugdige renners die onder begeleiding van pa en/of ma deze route voltooiden. De overige afstanden waren 40, 50 en 60 mijl (resp. 60, 75 en 90 km). Ongeveer de helft van de deelnemers koos ondanks het regenachtige weer voor de langste afstand. De overige fietsers waren gelijkmatig verdeeld over de 60 en 75km. Startlocatie was de Heere, waar een bewaakte fietsenstalling was en men kon starten vanaf 8.30 uur tot 10.00 uur. Deze graveltocht welke met behulp van GPX wordt verreden staat dit jaar voor het eerst op het programma. Door onze routebouwers is een mooie route uitgezet. Ideaal om de vele gravelpaden in de omgeving van Meijel te verkennen. Verrassend hoeveel onverharde wegen en paadjes je tegen komt in de omgeving. De pauzeplaats is een hele aantrekkelijke, n.l. de Werkplaats in Sevenum. Een schitterend wielercafé in het hart van Sevenum, wielercafé en fietsenmaker in één. Met retro uitstraling, een heus kasseienpad midden in het café en een werkplaats met fietsenmaker. Waarvan dankbaar gebruik werd gemaakt, immers een aantal lekke banden en dat werd subiet opgelost. Unieke service. Bovendien voortreffelijke koffie, wafels, cake, banaan en repen. De verzorging was tot in de puntjes en uiterst vriendelijke bediening. Jammer genoeg lag het parcours er minder goed bij als gevolg van de overvloedige regen en tot overmaat van ramp kwam er nog het nodige bij deze morgen. Desondanks veel positieve geluiden na afloop. Bij tergkomst stond voor alle deelnemers een bord pasta of goed gevulde soep bij de Heere klaar en dat ging er goed in na gedane arbeid. Ondanks de bemodderde renners toch veel tevredenheid over de route en zeker de organisatie. Die was dan ook top! Ook waren de nodige vrijwilligers van de vereniging in de weer, zoals inschrijven, fietsenstalling en assistentie onderweg. Top, bedankt! Opvallend was verder dat er deelnemers genoteerd werden die van heinde en verre de Meijelse graveltocht op zochten. De populariteit van deze tak van wielersport neemt duidelijk toe en kwam ook hier dus tot uitdrukking. Onderweg zijn er op diverse plekken foto’s gemaakt van de renners, deze zijn terug te vinden in ons fotoalbum op deze website. Organisatie bedankt, op naar editie twee in 2023!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *