Zondag 21 oktober: Heren B: Gedoogtocht Altweerterheide.

Na een zaterdagmiddag met nog steeds prima weer en wegtochten in korte broek, was het zondagmorgen fris. Zaterdagmiddag had een groep van negen nog voor de wegfiets gekozen voor een mooie ronde naar Bakel en via Venray terug richting Meijel. Ook een aantal mountainbikers was actief, uiteraard op voornamelijk Brabants grondgebied, Neerkant en Liessel.
Op het voorstel van navigator Piet gaf een veertiental voornamelijk heren B renners een positief antwoord en stond om 9.00 uur in de startblokken voor een 90 km wegtocht. Veertien betekent eigenlijk splitsen, maar er “ werd geen praat van gemaakt “ en werd het aantal van veertien gedoogd. Dus werd in één groep vertrokken via Ospeldijk naar Weert. Na de oversteek van de Zuid Willemsvaart naar Altweerterheide. Maar het was fris deze morgen, met als gevolg een vroege stop in het Weerter bos. Het bleek een sanitair lek in plaats van bandenlek, dus zat het peloton al snel weer op de fiets. Via een omweg over louter verkeersarme weggetjes naar Haler en Ittervoort. Op weg naar Grathem echt lek, net voor een groot veld vol Buxus struikjes en de gevolgen van de buxusmot worden besproken terwijl het lekke bandje wordt vervangen. De tocht bevat allemaal bekende stukjes weg, maar nu in een andere volgorde aan elkaar geknoopt. Via de Leveroijse Bergen richting Nederweert Eind en over Caluna naar de Meijelseweg. Het ven in Caluna staat volkomen droog en er wordt gespeculeerd wanneer er voldoende water in zal staan zodat er straks weer geschaatst kan worden. Het laatste stukje is vlot voorbij want het tempo loopt even op voor de laatste kilometers. Bij de Heere is men het snel eens, een prachtige route, heerlijk gefietst onder evenzo prachtige omstandigheden. Het zou zomaar de laatste wegtocht van het jaar kunnen zijn geweest. Dan dus een voortreffelijk einde van het wegseizoen!
Er waren overigens ook drie groepen van pakweg acht man per groep actief op de MTB. Getekend door het stof op hun kleding, fietsen en gezichten. Het is dan ook enorm droog en behalve de land- en tuinbouw snakt ook de natuur naar een paar stevige buien. Desondanks alleen tevreden fietsers aan de koffie. Alweer een zeer geslaagd fietsweekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *