Zondag 23 mei: Achelse Kluis / Sjeiven Dörpel.

De coronamaatregelen zijn weer wat versoepeld en dat betekent dat er weer in groepen van maximaal 30 personen buiten gesport mag worden.
Dus na lange tijd weer eens een horde fietsers op het plein voor hun zondagstochten. Ondanks de regen die dezelfde morgen nog viel en de stevige zuidwesten wind een hoge opkomst. Vaak is het in het Pinksterweekend mooi weer, dit jaar is het anders. Maar het is duidelijk dat menigeen snakt naar fietsen in groepsverband.
Helaas moet er al een snel huiswaarts vanwege mechanische problemen, waarschijnlijk versleten trapas-lagers. Of waren die gewoonweg niet bestand tegen die enorme krachten Jan?
Er worden groepen gevormd, grofweg gezegd drie groepen van acht bij de heren en een groep dames. De heren B geven aan een tandje lichter te willen rijden, dus wordt als gevolg daarvan een AB groep gevormd van acht. Eerstgenoemde groep kiest voor de mooie rit Sjeiven Dörpel, maar dan tegendraads aan de navigatiebeschrijvingen. Hele mooi route overigens. De tweede genoemde groep kiest voor 9.13 Achelse Kluis en komt met 95 km op de tellers even na twaalven aan bij de Heere, waar een aantal nog kiest voor een afsluitend terrasbezoek. De meningen zijn wat verdeeld, een deel vindt het nog te fris. Een heren A groep vertoefde trouwens ook in de contreien van De Bever c.q. Achelse Kluis. De heenweg betekende hard werken tegen de stevige wind, maar het was droog en dat bleef het ook. De terugweg is dan vanzelfsprekend wat relaxter fietsen, al noopt de wind van opzij toch tot meer inspanningen, temeer omdat het tempo stevig wordt gehouden. Al met al prima tochten en het gevoel weer in verenigingsverband te fietsen overheerste. Mooie herstart !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *