Zondag 23 oktober:                       Echt / Groot Beersel.

Een zachte herfstzondag met een zon die zich soms liet zien en een matige zuidoosten wind. Dus nog prima omstandigheden voor een rit op de weg. Vanzelfsprekend is het in het bos zeker met zulk herfstdecor ook prima, maar het merendeel koos nog voor de wegfiets. Zeker als die nog spiksplinternieuw is zoals bij een het geval was. Een elftallige C groep, waar ook een der dames zich bij had aangesloten. Verder een groep van veertien heren B, tenminste zoals het er naar uitziet zal dit volgend wegseizoen de heren B zijn en komt de uitdrukking AB niet meer voor. Laatstgenoemde groep werd keurig in twee partijen van zeven fietsers verdeeld en ronde Acé Tion stond echt op het programma, rondje Echt dus. Een hele mooie ronde van exact 90 km en gezien de windrichting een prima keuze. Na een intensieve zaterdagtocht werd met goede voornemens en dus een tandje minder, begonnen, maar naar gelang de rit vorderde kroop het tempo langzaam omhoog. Zoals eerder gezegd is het peloton prima in conditie en als vanzelfsprekend wordt de snelheid dan toch wat opgevoerd. Maar het bleef binnen normale en aanvaardbare grenzen voor deze groep en dus werd er lekker gekoerst in twee kleine groepen. Getuige het commentaar gedurende en na afloop van de tocht naar ieders tevredenheid. Ruim voor twaalven terug aan de koffie, waar al een paar mountainbikers aan de koffie zitten en er even later nog een paar binnen druppelen.
Het is even wachten op de C groep, die ronde Groot Beersel had gekozen, een ronde van 80 km die veel weg heeft van het rondje Bels van vóór het navigatietijdperk. Wat blijkt, een oponthoud als gevolg van een lekke band, maar ook, en dat is vervelender, een kleine valpartij. Op een wat minder overzichtelijke kruising wordt over op de grond liggende bladeren uitgegleden en er liggen er twee op het asfalt. Gelukkig zonder pijnlijke gevolgen en komt iedereen met de schrik vrij. Een der fietsers snelde een hard schreeuwende gevallene subiet te hulp en opvallend, liep zijn eigen gevallen echtgenote pardoes voorbij! Dat daar later grapjes over gemaakt worden geeft ook wel aan dat de gevolgen gelukkig erg mee vielen.
De gebruikelijke soep is ditmaal vervangen door Brot mit Wurst , het is immers het weekend van de Oktoberfeste bij de Heere. Ook die gaat er goed in en het is even gezellig druk na een prima sportieve zondagmorgen, zij het met een smetje van een valpartijtje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *